Pak je voordeel: Citigo CNG

De Citigo G-TEC is in alles super slim. Hij rijdt op CNG (Compressed Natural Gas ofwel aardgas) en dat heeft zo zijn voordelen. We zetten er vijf op een rij.

De voordelen van een Citigo op aardgas

Vergroten
 • Aardgas is goedkoop

  Met de aardgas uitvoering van de Citigo bespaar je aanzienlijk op brandstofkosten. De Citigo heeft twee CNG-tanks met een totale inhoud van 12 kg. Voor nog geen € 15 euro zijn deze tanks gevuld en kun je zo’n 320 kilometer vooruit*.

 • 21% bijtelling

  CNG of aardgas is de schoonste fossiele brandstof. Dat zie je ook terug in de CO2-uitstoot van de Citigo: slechts 79 g/km. Zakelijke rijders worden daarvoor beloond met slechts 21% bijtelling.

 • Geen concessies

  De veilige CNG-tanks van de Citigo zijn onder de wagenvloer geplaatst: ze slokken dus geen bagageruimte op. De aardgas uitvoering is net zo ruim en praktisch als andere Citigo’s.

 • Steeds meer CNG-stations

  Op dit moment zijn er al meer dan 140 aardgastankstations in Nederland. Er is er altijd wel een in de buurt en bovendien worden het er snel meer. In heel Europa is aardgas prima verkrijgbaar!

 • Je kunt altijd vooruit

  De aardgas uitvoering van de Citigo heeft ook een kleine (10 liter) benzinetank. Als er even geen aardgasstation in de buurt is, kun je dus toch vooruit.

Nieuwsgierig geworden?

We horen je denken: “Dat is te mooi om waar te zijn.” Nee hoor, met de aardgas uitvoering van de Citigo bespaar je keiharde euro's aan brandstofkosten. En op kwaliteit lever je niks in. Bekijk snel op welke uitvoeringen CNG mogelijk is.

* De verbruikswaarden zijn gebaseerd op het Duitse H-Gas. In Nederland tank je aan de pomp L-gas met een lager methaangehalte en een ca. 15% hoger verbruik. Dit heeft geen invloed op de CO2-uitstoot.