Multitalent: ŠKODA Octavia met CNG

De Octavia is er nu ook als aardgasvariant met een krachtige 1.4 TSI (81 kW/110 pk) die geschikt is voor aardgas én benzine. We zetten de voordelen even op een rij.

De voordelen van een Octavia op aardgas

Vergroten
 • Aardgas is goedkoop

  Met de CNG uitvoering van de Octavia bespaar je aanzienlijk op de brandstofkosten. Voor nog geen €25 zijn de aardgastanks gevuld en kun je weer ruim 400 kilometer vooruit*.

 • 21% bijtelling

  Aardgas zorgt voor een schone verbranding en dat zie je terug in de lage CO2-uitstoot (gemiddeld 94 g/km). Voor zakelijke rijders betekent dit: slechts 21% bijtelling.

 • Ook op benzine

  De Octavia heeft ook een volwaardige benzinetank. Volledig gevuld is deze goed voor een actieradius van ruim 900 km. Samen met de actieradius op aardgas, kom je dus ruim 1.300 km ver zonder te tanken – heel comfortabel.

 • Handig en veelzijdig als elke Octavia

  De veilige CNG-tanks van de Octavia zijn onder de wagenvloer geplaatst: ze slokken dus geen bagageruimte op. De aardgasvariant is net zo ruim en praktisch als andere Octavia’s.

 • Steeds meer CNG-stations

  Op dit moment zijn er al meer dan 140 aardgastankstations in Nederland. Er is er altijd wel een in de buurt en bovendien worden het er snel meer. Fijn op (zaken)reis: in heel Europa is aardgas prima verkrijgbaar!

Nieuwsgierig geworden?

We horen je denken: “Dat is te mooi om waar te zijn.” Nee hoor, met de aardgas uitvoering van de Octavia lever je niet in op ruimte. En je brandstofkosten worden er een stuk lager door. Kijk snel welke Octavia uitvoeringen een aardgastank hebben.

* De verbruikswaarden zijn gebaseerd op het Duitse H-Gas. In Nederland tank je aan de pomp L-gas met een lager methaangehalte en een ca. 15% hoger verbruik. Dit heeft geen invloed op de CO2-uitstoot.