Simply clever
open

Goritzlehner

Göritzlehner uitgeroepen tot ŠKODA-dealer van het jaar 2014

 

Göritzlehner beste Skoda-dealer van Nederland

 

Herman Göritzlehner heeft alle reden om trots te zijn. In het bijzin van een groot aantal relaties huldigde hij maar liefst vijf jubilarissen. En dat was nog niet alles. Want met gepaste trots toonde de directeur van het gelijknamige Skoda-dealerbedrijf de trofee die behoort bij de uitverkiezing tot Skoda-dealer van het jaar 2014.

Skoda-importeur Pon Mobiel laat elk jaar het onafhankelijke onderzoeksbureau NIPO onderzoek doen onder de klanten van al haar dealers. Al sinds jaar en dag behoort Skoda Göritzlehner tot de besten, maar nooit eerder kwam het Hengelose autobedrijf als nummer één uit de bus. Totdat vorige week de uitkomst van het jongste onderzoek bekend werd. Vrijdag mocht het nieuws wereldkundig worden gemaakt en dat kwam goed uit. Want het autobedrijf had juist op deze dag een groot aantal mensen uitgenodigd voor een hapje en een drankje. Aanleiding hiervoor was dat maar liefst vijf medewerkers van Göritzlehner hun jubileum vierden bij het bedrijf. Fred van der Wal (hoofd boekhouding) en Herbert Wolters (MAN-vrachtwagenmonteur en APK-specialist) vierden hun 25-jarig jubileum. Erik Wesselink (werkplaatschef Skoda), Theo Bouman (Skoda-monteur) en Haikel Ablahad (monteur VW-bedrijfswagens) zijn 12,5 jaar in dienst.

 

Het verloop bij Göritzlehner is minimaal. ‘We zijn in 1981 begonnen met vier man. Één is er met pensioen, de andere drie werken hier nog’, zegt Herman Göritzlehner. Die volgens ‘zijn’ personeel een geweldige werkgever is. ‘Als je goed met elkaar omgaat, krijg je daar veel voor terug’, zegt hij. ‘Ik ben vooral trots op mijn geweldige team. De inzet en de betrokkenheid van de mensen is ongekend. Ik heb nog nooit aan iemand hoeven vragen of hij wil overwerken. Als het druk is, werkt men automatisch langer door.’ Hij geeft het team ook alle eer voor het behalen van de prestigieuze titel ‘Beste Skoda-dealer van 2014’. Een prijs die extra waarde heeft omdat deze wordt bepaald door de Skoda-rijders. De klanten van alle dealers in Nederland zijn door NIPO ondervraagd. ‘Het is dan ook een echte publieksprijs’, zegt Herman Göritzlehner. ‘Het is voor ons bedrijf een eer om deze prijs te krijgen, maar nogmaals: die eer komt dit geweldige gemotiveerde team toe.’