Navigatie Columbus is een uitblinker met snelle routeberekening en duidelijke kaartweergave. Dit uitgebreide multimediasysteem herbergt ook de bediening van diverse autofuncties. Dat werkt grotendeels via het 8 inch kleuren touchscreen, waarvan de bedieningsicoontjes in een balk verschijnen zodra je hand dichtbij het scherm komt. Uitgerust met harde schijf, dvd-speler, SmartLink, WLAN en 3 jaar Mapcare
Extra donker getinte ramen die de achterpassagiers meer privacy bieden en die beschermen tegen fel zonlicht.
In de voorportieren zitten originele Superb paraplu's. Zo vallen (zakelijke) afspraken nooit in het water.
De achterklep van de Superb opent automatisch als je je voet onder de bumper beweegt. Handig als je je handen vol hebt aan andere zaken.
Extra donker getinte ramen die de achterpassagiers meer privacy bieden en die beschermen tegen fel zonlicht.
Dankzij de AFS-functionaliteit past de verlichting zich constant aan aan de omstandigheden en bochten in de weg.
Chromen accenten exterieur (grille en raamomlijsting)
Zilverkleurige dakrailing om bijvoorbeeld dakdragers op te monteren
Hoogglans zwarte accenten exterieur (grille en raamomlijsting)
LED-achterlichten high variant inclusief kentekenplaatverlichting achter
Schone koplampen geven meer licht en zijn beter zichtbaar. Stof en pekelaanslag zijn gemakkelijk weg te spuiten met de koplampsproeiers.
De mistlampen met corner-functie helpen tijdens het afslaan in het donker om lage obstakels eerder te zien, zoals betonranden en paaltjes. De corner-functie reageert op stuuruitslag en richtingaanwijzer. Dit werkt tot 40 km/h, maar niet met mistlampen aan
Het panoramadak laat veel extra licht binnen in het interieur. Met de zonwering houd je felle zon tegen.
Afstandsbediening voor centrale vergrendeling (inclusief 2 inklapbare sleutels)
Een slimme set met diverse opbergnetten. Zo blijft het netjes achterin en gaan losse spullen niet op avontuur.
Met een knop de spiegels instellen en ontdooien. Dat is veilig en comfortabel.
Voor een aangenaam interieurklimaat zorgen is een koud kunstje voor de elektronisch geregelde climatronic. De ingebouwde vochtigheidssensor voorkomt beslagen ramen.
Tijdens langere snelwegritten is de cruise control een welkome functie. Deze houdt automatisch een constante snelheid aan. Met een knopje op de stuurhendel is de ingestelde snelheid in kleine stapjes te verhogen of te verlagen, zonder gebruik van het gaspedaal. Dankzij de Speed Limiter ga je nooit sneller dan de ingestelde snelheid. Alleen een flinke trap op het gaspedaal kan de snelheidsbegrenzer deactiveren, om veiligheidsredenen natuurlijk.
De drie in hoogte verstelbare hoofdsteunen achterin verkleinen het risico op hoofd- en nekletsel van de achterinzittenden.
Dynamic Chassis Control zorgt voor een comfortabele rit op ieder wegdek.
Dynamic Chassis Control zorgt voor een comfortabele rit op ieder wegdek.
De elektrisch verstelbare bestuurdersstoel beschikt over drie geheugenposities.
De elektrisch verstelbare bestuurdersstoel beschikt over drie geheugenposities.
De lendesteun in de bestuurdersstoel is elektrisch te verstellen
In het handschoenenvak blijven drankjes heerlijk koel, want het is aangesloten op de airconditioning. Daarnaast is alles goed te zien dankzij de ingebouwde verlichting.
Nooit meer zoeken naar de ijskrabber. Die bevindt zich handig aan de binnenkant van de tankklep.
In hoogte verstelbare 3-puntsveiligheidsgordels vóór met gordelspanners
Bepaal zelf de ideale zithoogte, afhankelijk van de lichaamslengte en zitvoorkeuren. Voor nog aangenamer reizen.
Op de stuurkolom bevindt zich een Start/Stop knop voor sleutelloos in- en uitschakelen van de motor.
In het zijpaneel van de bagageruimte zit een handige LED-zaklamp. Deze laadt automatisch op tijdens het rijden en komt in het donker van pas om spullen te zoeken in uw bagage. Dankzij een magneet is de lamp op elke stalen ondergrond te bevestigen, dus ook op de auto zelf wanneer nodig.
Lounge step voetenbankje voor achterste passagiers
De centrale armsteun voorin is prettig voor bestuurder en voorpassagier. Bovendien zit er een handig opbergvakje in verborgen. (vervalt bij 3 zone airconditioning)
Multifunctioneel 3-spaaks lederen sport stuurwiel met schakelpaddles (voor DSG transmissie)
Het multifunctioneel stuurwiel ligt prettig in de hand. Met de spaakknoppen zijn de verschillende systemen te bedienen.
Multifunctioneel, driespaaks stuurwiel met stuurverwarming
Het multifunctioneel stuurwiel ligt prettig in de hand. Met de spaakknoppen zijn de verschillende systemen te bedienen.
Corrigerende luchtvering op de achteras
Opbergvak onder passagiersstoel (vervalt bij elektrisch verstelbare stoelen)
Het (zonne)bril vak zit binnen handbereik boven de binnenspiegel.
Onder de bestuurdersstoel bevindt zich een speciaal vak met een veiligheidsvest, zodat dit in veel landen verplichte accessoire snel is te pakken wanneer het nodig is.
Handig: de parkeerkaarthouder aan de rand van de voorruit aan de bestuurderskant. Daarmee zit het parkeerkaartje altijd op een goed zichtbare plek en waait het niet weg bij het sluiten van het portier.
De Parking Assistant helpt je op de op de centimeter nauwkeurig bij het inparkeren. Dit systeem meet of een plek geschikt is en zet de auto vervolgens in het vak. Ook bij het verlaten van de parkeerplek is deze slimme assistent je van dienst.
Je rit is nog veiliger en aangenamer als je het aan- en uitzetten van de ruitenwisser over kunt laten aan de regensensor.
Het stuurwiel is te verwarmen, heerlijk voor in de koude wintermaanden
Je ŠKODA registreert tijdens de rit de verkeersborden op de weg en vergelijkt deze met je navigatiegegevens. Op het multifunctionele display van de auto zie je vervolgens de verkeersregels die op dat moment gelden, inclusief de aanvullende gegevens. Bijvoorbeeld: 130 km/h van 22:00 tot 06:00. Je weet dus altijd waar je aan toe bent, ook al heb je net dat ene bord gemist.
Slim, de bagagevloer komt op tilhoogte, wat in- en uitladen vergemakkelijkt. Onder de vloer ontstaat een discreet opbergvak.
Bij het openen van de portieren gaat voor- en achterin de voetenruimteverlichting aan. Een praktisch en comfortabel detail.
Volwaardig reservewiel inclusief krik en gereedschapset
De voorstoelen hebben ingebouwde ventilatoren
Zeer praktisch zijn de twee wegklapbare bagagehaken aan de zijkant van de kofferbak, om tassen rechtop te houden.
De Phone Box is een vak onderin de middenconsole dat het ontvangstsignaal van een telefoon draadloos versterkt via de dakantenne. Prettige bijkomstigheid is de veilige opbergplek voor het toestel.Draadloos opladen werkt alleen i.c.m. smartphones die beschikken over de Qi-technology.
Verbeterde geluidskwaliteit, dankzij digitale radio ontvangst.
Verbeterde geluidskwaliteit, dankzij digitale radio ontvangst.
Met het MaxiDot-display ziet u niet alleen gegevens die de boordcomputer weergeeft (gemiddeld verbruik, bereik etc.), maar ook data van andere systemen, zoals de airconditioning en navigatie.
Mijn ŠKODA app voor Android (2.3 of hoger) en Apple (iOS 7 of hoger) met de volgende functionaliteiten: - Dashboard met inzicht in brandstof niveau, bewegingsalert en status van deurvergrendeling en handrem - Rijstijlscore op uw rijprestaties - Locatiebepaling van de auto - Eerst komend onderhoud en eventuele storingen - Pechhulp; inschakeling van de mobiliteitsservice via de app Kijk voor meer informatie op skoda.nl/mijnskoda
Radiovoorbereiding met 8 luisprekers en twee antennes
Dankzij SmartLink toont het scherm in de auto dezelfde functies en apps als op de smartphone. Dit werkt voor alle apps die zijn goedgekeurd voor veilig gebruik tijdens het rijden.ŠKODA Media Command App is te downloaden in de Appstore/Playstore (Apple/Android)
Sound System Canton met 12 luidsprekers en digitale equalizer.
Lounge step voetenbankje voor achterste passagiers
Sportstoelen voor en achter met Alcantara bekleding (lendesteunverstelling vervalt)
Lederen stoelbekleding, met stoelventilatie vóór. Heerlijk voor in die warme zomermaanden
Adaptive Cruise Assistant: op snelwegen en andere grotere doorgaande wegen komt de Adaptive Cruise Assistant goed tot zijn recht. Het systeem houdt een constante snelheid vast en regelt door middel van remmen en accelereren een veilige afstand tot de voorliggers. Dit werkt met een radarmodule in de voorbumper. Front Assistant: via een radar in de voorbumper, waarschuwt de Front Assistant met een audio en visueel alarm als de afstand tot de voorligger of een object te klein wordt. Als de bestuurder niet reageert, grijpt het systeem zelf in door te remmen om een eventuele botsing te voorkomen.
AMS verhindert dat een benzinevulpistool in de tankopening van een diesel past.
Blind Spot Detect houdt de dode hoeken van je Superb in de gaten en helpt je om op een veilige manier van rijstrook te wisselen. Twee radarsensoren in de achterbumper scannen constant het gebied naast en achter de Superb, tot op 20 meter afstand.
De Crew Protect Assistant spant in een noodgeval de veiligheidsgordel aan, sluit geopende voorportierramen geldeeltelijk en doet het eventueel aanwezige schuifdak dicht.
De Driver Activity Assistant evalueert de gegevens van de stuurbekrachtigingsensoren en kan zo vermoeidheidsgedrag bij de bestuurder detecteren. In dat geval waarschuwt het MaxiDOT-dislpay de bestuurder om een pauze te nemen.
Front Assist, de radar meet de ruimte tussen de auto en de voorligger en remt automatisch af wanneer nodig
Gordijn-airbags dekken het raamgebied af en de binnenkant van de auto, vanaf de raamstijl voor tot aan de raamstijl achter. Deze airbags beschermen de hoofden van alle passagiers in de auto.
De Hill Hold Control zorgt ervoor dat ugemakkelijk kunt wegrijden op een helling zonder achteruit te rollen of de handrem te moeten gebruiken.
Hoofdsteunen vóór in hoogte verstelbaar met WOKS-Systeem (anti-whiplash)
Dankzij de twee ISOfix bevestigingspunten en de Top Tether als derde verankeringspunt, biedt ŠKODA ook aan de allerkleinste maximale veiligheid.
Dankzij de twee ISOfix bevestigingspunten, biedt ŠKODA ook aan de allerkleinste maximale veiligheid.
De knie-airbag onder de stuurkolom beschermt de onderste ledematen van de bestuurder.
Lichtassistent met Coming Home, Leaving Home en tunnellicht
XDS helpt je bij scherpe bochten en zorgt ervoor dat de auto zich neutraal gedraagt bij sportiever bochtenwerk. De besturingselektronica simuleert in feite een zelfblokkerend differentieel om de tractie en het rijgedrag te verbeteren in de bochten. Daarom kan jouw ŠKODA de bochten veel zekerder en natuurlijker nemen dan voorheen.
De zij-airbags beschermen het bekken en borst bij een aanrijding van opzij.
Greentech