Leusden,
04
maart
2021
|
08:44
Europe/Amsterdam

OCTAVIA wint ‘gezinsauto’ klasse tijdens Women’s World Car of the Year awards

OCTAVIA wint ‘gezinsauto’ klasse tijdens Women’s World Car of the Year awards

  • Eerste ŠKODA die wint bij verkiezing die uitsluitend door vrouwen wordt georganiseerd
  • Internationale jury bestaat uit 48 vrouwelijke autojournalisten uit 38 landen
  • Vierde generatie van ŠKODA’s bestseller nu ook in de running voor de algemene titel
Samenvatting

De ŠKODA OCTAVIA heeft de eerste plaats behaald in de categorie ‘gezinsauto’ tijdens de Women's World Car of the Year awards. Dit is de eerste overwinning van de Tsjechische fabrikant bij de tiende editie van dit internationale awards-evenement waarbij uitsluitend vrouwelijke autojournalisten een oordeel geven. Als één van de in totaal negen categoriewinnaars is de bestseller van ŠKODA nu ook in de running voor de algemene titel. De bekendmaking van de Women’s World Car of the Year 2020 op 8 maart valt samen met Internationale Vrouwendag. De jury bestaat uit 48 journalisten uit 38 landen, van Argentinië tot Nieuw-Zeeland.

Ten opzichte van zijn voorganger heeft de vierde generatie van de ŠKODA OCTAVIA een spannender en dynamischer design, een nog ruimer interieur en een hoger comfortniveau, in combinatie met een uitstekende actieve en passieve veiligheid en een geavanceerde connectiviteit. Zoals elke ŠKODA biedt hij ook een superieure functionaliteit, versterkt door vele slimme details, waardoor het een ideale gezinsauto is. Bovendien is hij zuiniger en milieuvriendelijker dan ooit, want ŠKODA biedt klanten nu een ruime keuze aan aandrijflijnen die ongekend is in de historie van de modelreeks. Hij is verkrijgbaar als Hatchback en als Combi, met efficiënte benzine- en dieselmotoren, maar ook met plug-in hybride- en mild hybrid-technologie. Het vermogen varieert van 81 kW/110 pk tot 180 kW/245 pk. 

De titel Women’s World Car of the Year werd voor het eerst uitgereikt in 2011. De jury voor dit evenement bestaat uitsluitend uit vrouwelijke autojournalisten. Dit jaar stemden 48 juryleden uit 38 landen over alle nieuwe modellen die tussen januari en december 2020 op de markt kwamen en nomineerden vervolgens drie finalisten in elk van de negen categorieën. Na de overwinning in de categorie ‘gezinsauto’ is de OCTAVIA nu in de running voor de algemene overwinning. De bekendmaking van de 2020 Women's World Car of the Year valt samen met de Internationale Vrouwendag op 8 maart. De beoordelingscriteria zijn aspecten als veiligheid, kwaliteit, prijs, design, rijcomfort en milieuvriendelijkheid. 

Prijzenregen

De categorie-overwinning bij de Women’s World Car of the Year awards 2020 is slechts de meest recente in een indrukwekkende reeks van internationale overwinningen voor de volledig nieuwe OCTAVIA. In februari 2021 werd hij uitgeroepen tot populairste importauto in de compacte klasse bij de ‘Best Cars 2021’ lezersverkiezing, georganiseerd door het Duitse automagazine ‘auto motor und sport’. In het laatste kwartaal van 2020 won de OCTAVIA een hele reeks prestigieuze awards in de belangrijkste exportmarkten – waaronder Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Zijn uitzonderlijke kwaliteiten als gezinsauto zorgden ervoor dat het model awards kreeg toegekend in Groot-Brittannië door het tijdschrift Auto Express, waar de OCTAVIA in oktober 2020 zowel de ‘Auto Express New Car Award’ in de categorie ‘Compact Family Car’ won als de algemene titel ‘Car of the Year’, en door het Duitse automagazine ‘AUTO Straßenverkehr’, waarvan de lezers het model in juni 2020 uitriepen tot ‘Family Car of the Year’ in de categorie ‘Best Design’ voor automodellen onder de 25.000 euro.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.