Leusden,
21
oktober
2018
|
07:00
Europe/Amsterdam

Vang de pijl: achter de schermen bij het wereldrecord

Vang de pijl: achter de schermen bij het wereldrecord

De recordpoging vloog voorbij, maar de voorbereidingen duurden maanden. Neem een kijkje achter de schermen bij de spectaculaire recordpoging met een pijl, een boog en een ŠKODA OCTAVIA COMBI RS 245.

Het Guinness World Records-boek bevat een nieuw record: de verste vlucht van een pijl die met de hand is gevangen uit een rijdende auto. Dit wereldrecord, vastgesteld op 57,5 meter, is gevestigd door Laurence Baldauff, Markus Haas en Guido Gluschitsch.

Pijl in het ŠKODA logo

De recordpoging is bedacht en op poten gezet door de ŠKODA-importeur van Oostenrijk. “ŠKODA staat bekend als het merk met de gevleugelde pijl in het logo. We wilden iets proberen wat niemand anders had gedaan en daarbij het logo onder de aandacht brengen bij een groot publiek.” Aan het woord is Gregor Waidacher, ŠKODA Communicatie Manager in Oostenrijk, terwijl hij enthousiast uitlegt hoe het idee is ontstaan.

Vier maanden plannen

Na het ontstaan van het idee, volgden vier maanden van plannen, organiseren en testen. Het juiste team samenstellen was daarbij een belangrijk onderdeel. “Onze eisen voor de boogschutter lagen voor de hand: we wilden de beste van Oostenrijk”, aldus Waidacher. Zo werd Olympisch boogschutter Laurence Baldauff bij het team betrokken.

OCTAVIA COMBI RS 245

Markus Haas, een martialarts-coach met vliegensvlugge reflexen, was de aangewezen persoon om de pijl te vangen. Guido Gluschitsch maakte het team compleet. Hij is een doorgewinterd coureur met ervaring in precisierijden en driften. Uiteraard was de recordpoging op niets uitgedraaid zonder de ŠKODA OCTAVIA COMBI RS 245, de snelste productieversie van de OCTAVIA.

Recordpoging in Oostenrijk

Om het record te vestigen, reisde het team af naar Zeltweg, de grootste militaire luchtmachtbasis in Oostenrijk met een 2,8 kilometer lange landingsbaan. Zoals je kunt zien in de video, waren er behoorlijk wat pogingen voor nodig om het team in het juiste ritme te krijgen. Uiteindelijk resulteerden concentratie en doorzettingsvermogen in een succesvolle recordpoging - goedgekeurd door een afgevaardigde van het Guinness World Records-boek.

Toekomstige waaghalzerij

“Het was de pijl in het logo die ons heeft geïnspireerd. Als ik denk aan ŠKODA’s toekomstige modellen, dan weet ik dat we genoeg inspiratie voor nieuwe ideeën zullen vinden. Het wordt spectaculair”, vertelt Gregor Waidacher. Wat zal de toekomst brengen en welke waaghalzerij staat ons nog te wachten?

De video van de recordpoging heeft al meer dan 1,7 miljoen views: