Aerodynamica

Het aansprekende design van ŠKODA-modellen komt voort uit state-of-the art aerodynamica-testen. Niet alleen ziet je zuinige auto er daardoor prachtig uit. De gestroomlijnde designs hebben ook een positief effect op brandstofverbruik, emissies en je rij-ervaring.

Efficiënt design

ŠKODA test het aerodynamische design van nieuwe modellen met high-tech systemen en methoden, zoals een geavanceerde windtunnel. Onze specialisten berekenen de meest efficiënte lijnen en luchtstromen voor ieder model. De juiste aerodynamica van een auto zorgt voor:
  • Stabiele wegligging
  • Ontspannen rijgedrag
  • Verminderde uitstoot
  • Lager brandstofverbruik
  • Acceptabel geluidsniveau

Met onze modellen ben je altijd - ook bij hoge snelheid of windstoten - verzekerd van een plezierig en zuinig rijdende auto. Mogelijk gemaakt door oogverblindend, efficiënt design. Interesse in een gratis proefrit?

Aerodynamica van je auto uitgelegd

ŠKODA gebruikt geavanceerde simulatieprogramma's om de ideale stroomlijn voor jouw auto te bepalen. Met behulp van Computational Fluid Dynamics-simulaties worden diverse aerodynamica-testen gedaan met virtuele auto's, nog voor de bouw van de eerste prototypes. Doel: ongewenste luchtweerstand en geluidsoverlast verminderen. Zodat je ontspannen en met plezier achter het stuur zit én zuinig(er) kunt rijden!

Naast de stroomlijn spelen kunststof bodemonderdelen een belangrijke rol in het geleiden van de lucht tussen de auto en de weg. Een ideale neerwaartse en opwaartse druk is het doel. Ook de luchtstroom onder de motorkap krijgt veel aandacht: moderne motoren en transmissies hebben voldoende koeling en voldoende inlaatlucht nodig voor een zo hoog mogelijke efficiency.