Recycling bij ŠKODA: betere auto, beter milieu

ŠKODA gaat volledig voor groen. Duurzaamheid en het milieu kunnen en willen wij niet los zien van onze positie als internationaal autofabrikant. Een ŠKODA is daarom minimaal voor 85% recyclebaar. Het is een belangrijke manier om groene auto en milieu -onvermijdelijk met elkaar verbonden- meer met elkaar in balans te brengen. Voor nu en voor later.

ŠKODA voldoet aan alle EU-eisen

Niet alleen woorden, maar vooral slimme daden. ŠKODA Auto voldoet daarom in een vroeg stadium aan alle EU-eisen op het gebied van hergebruik en recycling van auto’s. Milieuvriendelijkheid heeft bij ons niet voor niets prioriteit.

Volledig gecertificeerd

Alle modellen die wij momenteel produceren (Citigo, Fabia, Rapid, Roomster, Yeti, Octavia en Superb) zijn gecertificeerd volgens EU-richtlijn 2005/64/EU (van kracht sinds 15 juli 2010). Deze richtlijn geeft aan waaraan auto’s moeten voldoen qua materiaaleisen en de markering ervan. Ook moet minstens 85% van het gewicht van een auto te recyclen zijn.

Elke ŠKODA: 95% hergebruik

Groen is bij ŠKODA dan ook écht groen. Elke ŠKODA is voor minstens 85% recyclebaar, ten minste 10% is geschikt als energiebron en maximaal 5% van het wagengewicht betreft restafval. Daarmee voldoet iedere ŠKODA aan alle EU-eisen op het gebied van hergebruik van auto’s. Milieu-technisch gezien wel zo fijn om te weten, en weer een stap in de goede richting.