De nieuwe Škoda Fabia Combi Greenline: 14 % bijtelling

24 mrt Combi 14 bijtelling

De nieuwe Škoda Fabia Combi Greenline: 14 % bijtelling.

De ruimste auto met 14 % bijtelling.

  • Geen wegenbelasting en BPM
  • Zeer laag verbruik: 1 op 29,5
  • Complete standaard uitrusting

De ruimste auto met 14 % bijtelling

Geen wegenbelasting en BPM

Škoda introduceert de nieuwe Fabia Combi Greenline, de enige Combi met slechts 14% bijtelling en daarmee ook meteen de ruimste auto in deze klasse. Ook voor de particuliere rijder is het een zeer interessante auto, omdat hij door zijn zuinige en schone dieselmotor is vrijgesteld van wegenbelasting en BPM. Hierdoor is deze innovatieve auto al vanaf 0 kilometer per jaar voordeliger dan een vergelijkbare auto met benzinemotor.

De gefacelifte Fabia Combi Greenline is voorzien van de nieuwe 1.2 TDI common-rail diesel, die een vermogen van 55 kW (75 pk) oplevert. Maar waar het natuurlijk om gaat is zijn extreem lage verbruik van 3,4 l/100 km. Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van slechts 89 gram per kilometer, waarmee de Fabia Combi Greenline in aanmerking komt voor maximaal fiscaal voordeel. Zo kan de zakelijke rijder nu ook kiezen voor de enige Combi met slechts 14 % bijtelling en hij is verkrijgbaar vanaf slechts € 15.990,-. Geen omslagpunt.

Geen BPM
Deze gunstige prijs is bijna helemaal te danken aan het ontbreken van BPM. Geen BPM betekent immers een goedkopere auto en goedkopere opties. Dit voordeel geldt eveneens voor de particuliere koper, die tevens profiteert van de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting. In dit geval een besparing van ongeveer € 900,- op jaarbasis. En omdat de Greenline genoegen neemt met de goedkopere dieselbrandstof, zonder dat daar het hoge dieseltarief voor de motorrijtuigenbelasting tegenover staat, ligt het omslagpunt tussen benzine en diesel in dit geval op 0 kilometer.

Forse brandstofbesparing
Omdat diesel ook nog eens goedkoper is dan benzine betekent dit in combinatie met zijn lage gemiddelde verbruik van 1 op 29,5 dus een forse verlaging van de brandstofkosten. Bijkomend voordeel is dat de Fabia Combi Greenline 1.320 kilometer op één tank haalt, waardoor er bij een jaarkilometrage van 10.000 slechts acht keer per jaar getankt hoeft te worden. Met andere woorden: dit is een auto met een dieselmotor die ongeacht het aantal kilometers per jaar goedkoper is in het gebruik dan een vergelijkbare auto met benzinemotor. De ruimste en meest complete 14 % auto met een maximale bagageruimte van 1.485 liter en met neergeklapte achterbank (40:60), is de Fabia Combi Greenline de ruimste auto in zijn klasse en in de 14 %-categorie. Hier komt de "groenste Škoda" auto's tegen als de Citroën C1, Toyota Prius en Honda Insight. Maar het is ook meteen de meest complete auto in dit segment. Zijn rijke uitrusting omvat ondermeer 15-inch lichtmetalen velgen, mistlampen vóór, airconditioning, ESP, cruise control en een radio/cd-speler met acht speakers en mp3-functionaliteit. En dat allemaal voor een prijs van € 15.990,- !

Greenline technologie
De Fabia Combi Greenline dankt zijn extreem zuinige karakter aan de meest uitgebreide toepassing van brandstofbesparende technieken die bijdragen aan een zo laag mogelijk verbruik. De Fabia Combi Greenline is bijvoorbeeld voorzien van een start/stop systeem, een "intelligente" dynamo die remenergie omzet in elektriciteit, banden met een lage rolweerstand, aangepaste overbrengingsverhoudingen van de versnellingsbak en een speciaal op zuinigheid afgestemd motormanagement.

Wil je meer weten?
Lees hier meer over de Fabia Combi Greenline.