E-car van Škoda onderstreept de ambitie tot hoogste milieuvriendelijkheid.

23 sept Greenline Gamma 

E-car van Škoda onderstreept de ambitie tot hoogste milieuvriendelijkheid.

Actieradius van 160 kilometer en milieuvriendelijk energieplaatje

Het ontwerp van de e-car onderstreept de ambitie tot hoogste milieuvriendelijkheid. Smetteloos wit en glanzend chroom vormen de herkenningspunten van de elektrisch aangedreven Octavia Combi. Waar bij uitvoeringen met een verbrandingsmotor de uitlaat zit, verbindt een chromen spijl bij de e-car de twee reflectoren van de achterbumper.

Het panoramadak geeft ruimte voor energieopwekking door middel van zonnecellen. En waar normaliter de toerenteller huist, geeft nu het informatiesysteem uitsluitsel over de ladingsgraad van de accu en het actuele verbruik. Al rijdend wint de accu bij het remmen energie terug door middel van de omgepoolde elektromotor. Tot wel 130 Nm remkracht is zo terug te winnen. Het omzetten van bewegingsenergie in laadstroom, in plaats van bewegingsenergie door hitteverlies via de remschijven verloren te laten gaan, zorgt voor het bijladen van de accu zodra de e-car op de motor afremt. De accu is onder de vloer van de kofferruimte ingebouwd.

De elektrisch aangedreven Octavia Combi sprint in ongeveer 12 seconden van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid is begrensd op 135 km/h. Functies die normaliter door de verbrandingsmotor worden verzorgd of aangedreven, worden in deze e-car langs elektrische weg geregeld. Dat geldt zowel voor de airconditioning als voor de verwarming. Voor de inzittenden zijn vijf volwaardige zitplaatsen beschikbaar, met dezelfde comfortmaten als in de Octavia Combi met normale aandrijving. De kofferruimte heeft een laadvolume van 490 liter.

De aansluitingen voor de laadstroom bevinden zich achter het Škoda embleem in de grill en onder het gebruikelijke tankdeksel. Škoda spreekt zich met de e-car nadrukkelijk uit voor ontlasting van het milieu en voor het beschikbaar stellen van duurzame mobiliteit.

Wil je meer weten?
Lees hier meer over Škoda en duurzaamheid.