Škoda toont het nieuwe gezicht van Fabia, Fabia Combi en Roomster

23 feb Nieuw gezicht Fabia Combi

Škoda toont nieuwe gezicht van Fabia, Fabia Combi en Roomster

Complete facelift van de compacte modellijn,
doordacht nieuw design, modernste motoren en technologie

Škoda presenteert de eerste foto’s van zijn compacte modellen die een complete facelift hebben ondergaan. De modellen in deze productlijn hebben niet alleen een nieuw uiterlijk, vooral onder de motorkap zijn de vernieuwingen talloos. De hoogte van de modellen is ongewijzigd, door de aanpassingen lijken de auto’s breder en door het nieuwe front ogen ze frisser en zelfverzekerder. Ook de Scout uitvoeringen doen mee in deze facelift, en zullen, net als de andere modellen, in Genève getoond worden.

Nieuw uiterlijk
Het nieuwe uiterlijk van de Fabia Hatchback, Fabia Combi en Roomster kenmerkt zich door een nieuwe grille en brede, 3D vormgegeven, koplampen die ervoor zorgen dat de auto’s een stoerder uiterlijk krijgen en de breedte benadrukken. Ondanks het bredere front behouden de modellen hun elegantie en blijft de Roomster een eyecatcher. Beide modellijnen zien er volwassen uit en krijgen onder andere nieuwe lichtmetalen velgen, decoratieve wieldoppen en carrosseriekleuren.

De Fabia vormt al jaren een basis voor het succes van Škoda’s compacte modellijn. Net als op de Fabia hatchback, worden op de Fabia Combi en Roomster een aantal technologische verbeteringen doorgevoerd, waaronder de invoering van supermoderne motoren. Het moderne, uitgebreide en schone motorenpallet vormt de basis van alle aanpassingen. In Nederland zijn 4 benzine- en 2 dieselmotoren beschikbaar, variërend van 44kW tot 77kW. Alle motoren voldoen aan de EU 5 norm en hebben een laag brandstofverbruik en zeer gunstige CO2-waarden.

TSI
Het uitgangspunt van Škoda was om de motoren krachtiger te maken, maar tegelijkertijd het milieu niet uit het oog te verliezen. De nieuwe 1.2 TSI benzinemotor met 77kW heeft hierdoor, in combinatie met de DSG-7 versnellingsbak, een verbruik van slechts 5,3 liter per 100 km.

De viercilinder TSI motor is leverbaar in 2 varianten, de 63kW en 77 kW. De 63 kW versie is leverbaar met een handgeschakelde 5-versnellingsbak. De 77kW kan geleverd worden met een handgeschakelde 5-versnellingsbak of een automatische zeventraps DSG transmissie.

Diesel
De kracht van de 1.2 en 1.6 dieselmotoren is respectievelijk 55kW en 77kW. Uiteraard zijn beide motorvarianten voorzien van een roetfilter. Een zeer belangrijke wijziging is het gebruik van Common Rail injectie, hierdoor loopt de motor gelijkmatiger en blijft de CO2 uitstoot onder 110 gr/km in het hele dieselgamma.

Motorenoverzicht:

  • 1.2 HTP/44 kW
  • 1.2 12V HTP/51 kW
  • 1.2 TSI/63 kW
  • 1.2 TSI/77 kW (handgeschakeld en DSG-7)
  • 1.2 TDI CR DPF/55 kW \
  • 1.6 TDI CR DPF/77 kW

De nieuwe Škoda Fabia, Fabia Combi en Roomster worden voor het eerst getoond tijdens de Autosalon van Genève, welke gehouden wordt van 4 t/m 14 maart. Medio mei zijn de modellen in de Nederlandse showrooms te zien. Bekijk gelijk de foto's van de nieuwe modellen.

Wil je meer weten?
Lees hier meer over de Fabia.
Lees hier meer over de Fabia Combi.
Lees hier meer over de Roomster.