Rabo Wielerploegen kiezen opnieuw voor wagenpark van Škoda

02 dec Skoda kiest opnieuw voor Rabobank 

11 Octavia Combi’s en 6 Superb Combi’s in de nieuwe huisstijl
De succesvolle Rabo Wielerploegen gaan ook de komende twee fietsseizoenen samen het parcours op met Škoda. De renners van het ProTeam, het Continental Team en het Offroad Team weten zich dus ook in 2011 en 2012 verzekerd van adviezen, bemoedigende woorden, proviand en materiaal vanuit de Škoda volgauto’s. De Škoda-vloot verschijnt, net zoals de renners, in een nieuw tenue aan de start.

In samenspraak met importeur Pon Mobiel heeft de ploegleiding wederom gekozen voor ruime stationcars met dieselmotor in combinatie met de vliegensvlug schakelende DSG-automaat. Het gaat om elf Škoda Octavia Combi’s met 1.6 TDI DSG-aandrijving en om zes Škoda Superb Combi’s met 2.0 TDI-motor en DSG-transmissie.

De Rabo Wielerploegen bestaan sinds 1996. Sinds de oprichting hebben de Rabo-renners veel dagzeges behaald plus klassiekers en grote rondes gewonnen. Met het Rabo Wielerplan is van begin af aan met succes ingezet op het laten rijpen en polijsten van nieuwe fietstalenten. Afgelopen seizoen eindigde de Rabo-ploeg als vierde in de UCI-wereldranglijst. Enkele memorabele overwinningen waren die van Oscar Freire in de eendaagse klassiekers Parijs-Tours en Milaan-Sanremo, dagzeges voor Nick Nuyens, Joost Posthuma en Graeme Brown in de Ronde van Oostenrijk en de NK-titel veldrijden voor Lars Boom.

Harold Knebel, algemeen directeur van Rabo Wielerploegen BV, let erop dat de werkwijze van de ploegen past bij de sponsorfilosofie van de Rabobank: duurzame langetermijnrelaties aangaan. Dat telt ook voor de deal met Škoda. Knebel: Wij vertrouwen op de kwaliteit van Škoda. Onze sport is de enige waarin de atleten vanuit de auto worden gecoacht. We rijden kriskras door Europa en comfort en kwaliteit zijn bij onze autokeuze het belangrijkste.


Wil je meer weten?
Lees meer over de Octavia Combi.
Lees meer over sponsoring.