Škoda prominent aanwezig in Tour de France

06 juli TdF

Škoda prominent aanwezig in Tour de France

Fabia RS vs. wielrenner en online fotospel
Škoda is al sinds 2004 officieel partner van de Tour de France. Tourdirectie en organisatie alleen al beschikken over 250 Škoda’s. Daarnaast zijn de ploegen ook nog eens goed voor 100 auto’s. De populairste Tourauto is al jaren de Octavia Combi. Ook de Rabo Wielerploeg rijdt daarin. Het bekende Nederlandse wielerteam heeft er maar liefst zeventien. Nieuw dit jaar zijn twee Superb Combi’s in de bekende oranje-blauwe kleurencombinatie.

Een Škoda volgwagen rijdt jaarlijks gemiddeld zo’n 75.000 kilometer. Op het dak is ruimte voor acht fietsen. Aan boord zijn uitgebreide multimediamiddelen in de vorm van analoge en digitale televisie, een satelliettelefoon en radioverbindingen met de renners (via de ‘oortjes’) en de wedstrijdleiding.

In twintig etappes leggen de wielrenners maar liefst 3.596 kilometer af. De finish is 25 juli traditiegetrouw in Parijs. Wie kans wil maken daarbij te zijn, kan meedoen aan het fotospel Škoda's Foto Finish. Door op wielerfoto’s zoveel mogelijk Škoda’s te spotten, maakt iedereen kans op een VIP-toegang tot de Tour de France finish. Maar: Wie is sneller? Een Škoda of een wielrenner? Aan de vooravond van de proloog van de Tour de France 2010 durfde Autoweek de uitdaging aan: de Fabia RS vs. toprenner Jos van Emden.

Wil je meer weten?
Bekijk hier wie sneller is, een Škoda of een wielrenner.