Carculator berekent groene, zuinige auto

De site www.CarCulator.nl is vandaag live gegaan. Deze site laat consumenten eenvoudig zien welke groene, zuinigere auto’s er zijn als alternatief voor hun huidige auto. Het doel: het milieu ontzien en kosten besparen. CarCulator is een duurzaam initiatief van Volkswagen, Audi, Škoda en SEAT. CarCulator toont aan dat goedkoper en groener, CO2-zuinig autorijden heel goed samengaan, én dat er in elke voertuigklasse uitstekende groene alternatieven voorhanden zijn. Op de AutoRAI 2011 kunnen bezoekers CarCulator op een speciale stand live beleven.

Dubbel voordeel met zuinig autorijden
Zuinig autorijden is goed voor het milieu én betekent minder kosten: dubbel voordeel dus. CarCulator laat in één oogopslag zien hoeveel CO2 en geld individuele automobilisten kunnen besparen door een groener, zuiniger alternatief voor hun huidige auto te kiezen.

Bezoekers van CarCulator.nl kunnen op de homepage hun favoriete merk kiezen - Volkswagen, Audi, Škoda of SEAT. Als zij vervolgens hun huidige kentekennummer invoeren, selecteert CarCulator direct een milieuvriendelijker, meer besparend model. Volkswagen, Audi, Škoda en SEAT hebben een breed en modern modellengamma; er is zodoende in elk segment vrijwel altijd een groenere auto te vinden. Naast het relevante alternatief toont de CarCulator sowieso ook de absoluut zuinigste auto van het betreffende merk.

Gratis kaarten voor AutoRAI...
Websitebezoekers van CarCulator.nl die tot en met 20 april hun e-mailadres achterlaten, maken kans op gratis kaarten voor AutoRAI 2011 (13-23 april), het grootste auto-evenement van Nederland met het laatste nieuws uit de autowereld, ook op het gebied van duurzame mobiliteit.

... én win een Volkswagen, Audi, Škoda of SEAT
CarCulator speelt een belangrijke rol op de AutoRAI, waar een zeer bijzondere prijs kan worden gewonnen. Op de CarCulator-stand in de Parkhal kunnen bezoekers actief met de tool aan de slag; adviseurs staan zo nodig klaar. De bezoeker die het grootste verschil in CO2-uitstoot tussen diens huidige auto en het CarCulator-alternatief bereikt, krijgt gratis het beste groene alternatief van Volkswagen, Audi, Škoda of SEAT. De voorwaarden voor deze actie zijn ter plekke in te zien.

100% schoon en verkwikkend
Iedereen die op de AutoRAI gebruik maakt van CarCulator, maakt ook nog eens kans op 10 minuten in een ‘zuurstofbal’ met 100% schone lucht, met een verkwikkend effect als gevolg.