Innovatie in productielijn voor Škoda Superb, Yeti en Octavia

Om aan de toenemende vraag naar de diverse modellen van Škoda te kunnen blijven voldoen, optimaliseren we waar mogelijk onze productieprocessen. Recent is daarom een nieuwe, hypermoderne productielijn in gebruik genomen, die nog sneller de voorassen levert voor de Škoda Superb, Škoda Superb Combi, Škoda Yeti, Škoda Octavia en Škoda Octavia Combi. Vanaf de tweede helft van 2011 zal ook de productie van de achterassen voor deze modellen in een nieuwe, snellere productielijn plaatsvinden. Efficiënt de beste auto’s maken, dat is ons doel.


Stap voor stap moderner productieproces
Škoda denkt tot 2018 jaarlijks zo’n 1,5 miljoen auto’s te kunnen verkopen. Optimale efficiëntie van productie is daarvoor benodigd. De nieuwe voorassen-productielijn is daarom voorzien van de modernste technologieën, en met een lengte van ruim 66 meter uniek bij Škoda. Het is echter slechts een onderdeel van de gefaseerde modernisering van onze productieprocessen.

Niet alleen is bijvoorbeeld in de komende maanden voor de Superb, Yeti en Octavia ook een nieuwe achterassen-productielijn gepland; ook de assen van de Škoda Roomster gaan uit een snellere productielijn voortkomen. Deze laatstgenoemde lijn gaat in de toekomst bovendien voor twee andere Škoda-modellen de assen verzorgen.

Duurzame kwaliteit blijft prioriteit
De huidige en toekomstige innovaties in de Škoda-fabrieken zijn gericht op uiteindelijk alle productieniveaus. Vrijwel ieder onderdeel zal zodoende (steeds) efficiënter geproduceerd kunnen worden, mét behoud van de betrouwbare Škoda-kwaliteit. Daarbij vergeten we nooit dat ‘auto & milieu  onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn: duurzame en milieuvriendelijke auto’s produceren blijft de hoogste prioriteit bij Škoda.


Zelf in onze fabriek kijken?
Bekijk je onze nieuwe productielijnen graag eens in het echt? Als lid van ons gratis (en veel voordeel biedende) ledenprogramma VerrassendŠkoda maak je 4x per jaar kans op het winnen van een geheel verzorgde reis naar de Škoda-fabriek.

Meer weten over onze modellen?
Je kunt het ook eerst even dichter bij huis houden. De dichtstbijzijnde Škoda-dealer vertelt je graag vrijblijvend meer over onze innovatieve modellen.