Škoda MissionL: concept car met strak, nieuw design

De concept car MissionL is de eerste vrijwel productierijpe Škoda die de nieuwe designstijl van Škoda laat zien. De belangrijkste  kenmerken: scherpe  lijnen en heldere vlakken. De productieversie van deze auto wordt de zesde modelreeks binnen het gamma.  De Škoda MissionL  komt vanaf 2012 op de Europese markt.Jeugdige lijnen, exacte vormen
Hoofddesigner Jozef Kabaň over de nieuwste creatie van hem en zijn team: "We hebben dit studiemodel strakke lijnen gegeven en de grotere vlakken eenvoudig, maar met voldoende effect, verdeeld. Die heldere lijnvoering oogt jeugdig. De wereld is zo gecompliceerd, dat mensen rustige, exacte vormen willen. Het design van de MissionL komt daaraan tegemoet."Fraaie proporties
De MissionL heeft fraaie proporties, scherp getekende lijnen en strakke oppervlakken. Met zijn 4,5 meter staat hij stevig op het asfalt, letterlijk en figuurlijk dankzij de 18-inch lichtmetalen velgen. Net zoals op het studiemodel VisionD zijn bekende Škoda-kenmerken op nieuwe wijze vormgegeven. Het merklogo zit in een ronding die in lengterichting over het midden van de motorkap loopt. De grille met verticale spijlen is met chroom omrand.

Ruim en elegant interieur

Het interieur van de MissionL is elegant zonder opsmuk. Doordat de nadruk ligt op horizontale lijnen, is het ruimtelijk effect extra groot. Dashboard, stuurwiel en stoelbekleding zijn wit en beige duotone, wat een frisse uitstraling geeft. De met stof beklede portierpanelen zijn van achteren verlicht.

Hoogstandjes van glas

Kwaliteit zit ook bij deze Škoda in de details. De kristalachtige structuur van de koplampglazen laat de ambachtskunst van Tsjechische glasslijpers zien. Dit komt ook op de carrosserie en in het interieur terug. Ook in het witte gedeelte van het achterlichtglas is een kristalstructuur zichtbaar. De rode lampgedeeltes hebben een C-vorm, wat een bekend stijlelement van Škoda is. Het dak van de MissionL is van stijlvolzwart glas.

Op de hoogte blijven? Volg ons op twitter!

Gerelateerde berichten:
Eerste beelden Škoda Mission-L concept car

Skoda_MissionL_001

Skoda MissionL_002

Skoda MissionL_003

MissionL_004

Skoda MissionL_005

MissionL_006

Skoda MissionL_007