Škoda Octavia Greentech: nu ook benzineversie met 20% bijtelling

De Škoda Octavia maakt de keuze voor economisch rijden en 20% bijtelling bij zakelijk gebruik aantrekkelijker dan ooit. Ook benzinerijders worden nu op hun wenken bediend, en wel met de  nieuwe Škoda Octavia 1.4 TSI Greentech . Deze nieuwste (benzine)motorvariant combineert zuinigheid met uitstekende prestaties. Het speciale TSI-label geldt voor extra efficiënte uitvoeringen. De Škoda Octavia 1.4 TSI Greentech beleeft tijdens de AutoRAI 2011 – van 13-23 april - zijn werelddebuut.

De gloednieuwe en zuinige Octavia 1.4 TSI Greentech , herkenbaar aan de groene I in de motoraanduiding,  is er als Hatchback en Combi. In deze uitvoeringen past Škoda voor het eerst de brandstofbesparende start-stoptechniek toe, én terugwinning van remenergie in combinatie met een benzinemotor. Door daarnaast diverse kenmerken van de Octavia Greenline over te nemen, is de Octavia 1.4 TSI Greentech met recht een extra zuinige en schone auto.

Zuinig en schoon: zakelijk 20% bijtelling
De 90 kW/122 pk sterke 1.4 TSI-benzinemotor verbruikt 5,7 liter per 100 kilometer, wat neerkomt op een CO2-uitstoot van 134 gram per kilometer. Daardoor profiteert de nieuwe Octavia Greentech van slechts 20% bijtelling bij zakelijk gebruik. Maar ook de Octavia 1.2 TSI 77 kW/105 pk, zowel met handgeschakelde zesbak als met zeventraps DSG, de 1.6 TDI Greenline en de 1.6 TDI Greentech zijn zo zuinig dat de overheid genoegen neemt met slechts 20% bijtelling als het een auto van de zaak is. De groene varianten van de Škoda Octavia zijn standaard uitgerust met ESP.


Prijs nieuwe Octavia 1.4 TSI Greentech
Medio april 2011 worden de prijzen van de nieuwe Octavia 1.4 TSI Greentech bekendgemaakt. De dichtsbijzijnde Škoda-dealer voorziet je graag van de laatste informatie en aanvullende uitleg.

Škoda-stand op AutoRAI 2011: bijzonder
Op de AutoRAI 2011 is naast de Octavia Greentech het volledige Škoda-gamma te bewonderen, met een prominente rol voor de diverse zuinige Greenline- en Greentech-versies. Ook staan er speciale uitvoeringen, zoals de Octavia Combi Scout, de Fabia RS en Octavia Combi RS. Helemaal bijzonder, want niet te koop maar wel bij een groot publiek bekend, is de Škoda Superb Combi-ploegleidersauto van de door Škoda gesponsorde Rabobank Wielerploegen. Deze auto is met recht een ‘special guest’ op de Škoda-stand.

Dynamische nieuwe huisstijl
De dertien Škoda’s op AutoRAI-stand 08.110 (met een grootte van liefst 843 m2) staan in net zo’n jong ogende omgeving als op de Autosalon van Genève. De nieuwe huisstijl - met een strakker en moderner logo met grotere pijl en een frisser ogend Škoda-groen - geeft de (duurzame) dynamiek weer van dit snel groeiende automerk.

Groeiende populariteit
Škoda weet bij de Nederlandse consument ook fors aan populariteit te winnen. In 2010 werd het verkoopaantal meer dan verdubbeld ten opzichte van het voorgaande jaar. De doelstelling is om in 2018 wereldwijd minstens twee keer zoveel modellen te verkopen; de duurzame en zuinige auto’s van Škoda spelen een belangrijke rol in deze ambitie.