Alpe d’HuZes: deelnemers

Deelnemers Alpe d’HuZes steunen goed doel door ŠKODA te rijdenlogo-alpe-d-huzes

De Stichting Alpe d’HuZes krijgt 80 ŠKODA’s te leen van Pon Mobiel, de Nederlandse
ŠKODA-importeur. Deelnemers aan de Alpe d’HuZes kunnen deze ŠKODA’s huren om in juni naar Frankrijk en terug te rijden. De huuropbrengst gaat volledig naar Stichting Alpe d’HuZes.

Alpe d’HuZes is inmiddels bijna net zo bekend als de Alpe d’Huez zelf, de ‘Nederlandse berg’ die oranje kleurt op dagen dat de Tour de France karavaan er overheen trekt. Tijdens de benefietkoers proberen de deelnemers zes keer op een dag de legendarische Franse alpencol te beklimmen, met als uiteindelijk doel om 30 miljoen euro op te halen. Onder de gepassioneerde fietsers zijn traditioneel ook bekende namen van wielrenners die ooit meedraaiden in het profpeloton.

Officiële webstrijdauto's WK Wielrennen

De ŠKODA Octavia Combi’s en ŠKODA Superb Combi’s zijn officiële wedstrijdauto’s van het WK Wielrennen, dat van 15 tot en met 23 september in en rond Valkenburg aan de Geul plaatsvindt. In totaal mag Stichting Alpe d’HuZes 80 ŠKODA’s lenen, 8 ŠKODA’s Superb Combi en 72 ŠKODA’s Octavia Combi. De vloot is bestemd voor het WK Wielrennen later dit jaar. De bolides zijn overwegend zwart en uitgevoerd in de officiële WK-trim, voorzien van een volle tank brandstof en uiteraard voorzien van een fietsenrek op het dak.

Deelnemers aan Alpe d’HuZes mogen tegen een vergoeding van € 250,- een auto gebruiken, dit bedrag gaat volledig naar kankeronderzoek, conform het anti-strijkstokbeleid van de stichting. Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen naar personenvervoer@alpe-dhuzes.nl. Tijdens Alpe d’HuZes, op 6 en 7 juni, rijdt de Stichting zelf in een deel van de auto’s op de beroemde berg om deelnemers en vrijwilligers te vervoeren.

Meer informatie over de stichting Alpe d'HuZes vind je op www.opgevenisgeenoptie.nl 

CORVOS_00017944-213