Eerste beeld Citigo 5-deurs

ŠKODA Citigo 5-deurs is nog praktischer en ‘Simply Clever’

De gloednieuwe ŠKODA Citigo komt deze zomer als 3- en 5-deurs op de Nederlandse markt. De 5-deurs onderscheidt zich van de 3-deurs door zijn nóg praktischere eigenschappen. De achterbank zorgt voor nog makkelijker in- en uitstappen voor passagiers of om er snel bagage neer te leggen. En net als de 3-deurs Citigo wordt ook elke 5-deurs variant een ruime, veelzijdige, veilige, zuinige en schone auto waarvoor geen wegenbelasting verschuldigd is.

Lofuitingskoda_citigo_5_deurs

In Tsjechië is de Citigo sinds eind vorig jaar te koop en met succes: de compacte ŠKODA is hier al verkozen tot stadsauto van het jaar. Dat is niet de enige lofuiting die de ŠKODA Citigo ten deel viel. EuroNCAP heeft ŠKODA’s kleinste namelijk beloond met een topscore van 5 sterren voor botsveiligheid. De crashbestendigheid van de Citigo geldt nu als nieuwe maatstaf in zijn segment.

Specs & looks

Bij de introductie zijn twee motoren beschikbaar, die net als de rest van de auto helemaal nieuw zijn: een 1.0 driecilinder met 44 kW/60 pk en een met 55 kW/75 pk. De motoren zijn ontworpen voor een uitmuntende efficiency in en rond de stad: Ze komen snel op temperatuur, ook tijdens korte ritten. De looks van de 3- en 5-deurs zijn grotendeels gelijk. Bovendien dragen ze als eerste het nieuwe merklogo van ŠKODA. De vanafprijzen van de Citigo worden later dit jaar bekendgemaakt.

De ŠKODA Citigo staat vanaf eind mei 2012 bij de dealer in het land; tot die tijd blijf je op de hoogte
van alles ins en outs op citigo.skoda.nl.

> Meld je ook aan voor de Citigo Nieuwsbrief ;
je hoort dan als eerste het laatste nieuws!

skoda_citigo_5_deurs