Eerste electrische ŠKODA

Eerste electrische ŠKODA: Octavia Green E LineSKODA Octavia Green E Line foto 1

Met de ŠKODA Octavia Green E Line laat ŠKODA opnieuw zien dat aandacht voor duurzaamheid en vergroening hoog in het vaandel staan. De Green E Line is de eerste electrische auto van ŠKODA. Sinds kort rijdt in Tsjechië een testvloot van 10 exemplaren rond. Het doel is helder: praktijkervaring opdoen.


De test met de Octavia Green E Line geeft ŠKODA inzicht in de ins en outs van electrisch aangedreven auto’s.
Momenteel rijdt deze electrische auto alleen nog maar in Tsjechië.

Kijk verder voor meer informatie over de Octavia >

 

Bekijk de rij impressie van AutoWeek

AutoWeek was in Tsjechië om als een van de eersten te rijden in de Octavia Green E Line, bekijk in het filmpje de review van AutoWeek.

Elektrische power en ruimte voor vijf

De Octavia Green E Line is gebaseerd op de Octavia Combi. Het platform is ideaal om plek te creëren voor de accu’s, regelunits en elektromotor. Die laatste levert een piekvermogen van 85 kW. Het maximum koppel van 270 Nm is van meet af aan beschikbaar, zoals gebruikelijk bij elektrische auto’s. Dat maakt dat de Green E Line vlot optrekt, wat met name in stadsverkeer prettig is. De Octavia sprint in ongeveer 12 seconden van 0 naar 100 km/h. De top is begrensd op 135 km/h.

Het lithium-ion accupakket van de Octavia Green E Line is goed voor een actieradius van maximaal 150 kilometer, waarmee de auto voldoet aan de gebruikseisen van de meeste Europese forensen. De accu’s bestaan uit 180 cellen die samen 26,5 kW genereren. Het 315 kilogram wegende accupakket is in het middendeel en achteraan de bodem geplaatst. Ook is een stukje van de bagageruimte gebruikt. De auto biedt plek aan vijf personen.

Onderweg blijft de bestuurder van de Octavia Green E Line op de hoogte van alle belangrijke informatie over vermogen, verbruik, accucapaciteit en actieradius. Het scherm van het navigatiesysteem toont de actuele energiestromen. Zo ziet de bestuurder of en hoeveel elektriciteit de auto consumeert en dat tijdens remmen en uitrollen energie terugvloeit.

 

De specs van de Octavia Green E Line op een rij

SKODA Octavia Green E Line techniek

Vermogen   60 kW 
Piekvermogen  85 kW ged. 60 secs
Koppel  270 Nm
Topsnelheid  135 km/h 
Acceleratie 0-100 km/h  12 secs
Actieradius  max 150 km
Accutype  lithium-ion
Accugewicht  ca. 315 kg
Accucapaciteit  26.5 kWh
Oplaadtijd

8 uur | 230 V

2 uur |400 V (krachtstroom)