Gloednieuwe ŠKODA Rapid scoort met 5 sterren in Euro NCAP-test

Topwaardering voor bescherming van volwassenen en kinderen

De ŠKODA Rapid heeft 5 sterren behaald in de Euro NCAP-crashtest. Het gloednieuwe model verdient deze hoogst mogelijke score dankzij de zeer goede bescherming van volwassenen en kinderen, het ontzien van voetgangers en de aanwezigheid van diverse assistentiesystemen.

Skoda Rapid 5 sterren NCAP Crashtest

De volledig nieuwe ŠKODA Rapid moet nog op de markt komen, maar de eerste pluim is al binnen. En wat voor een: de toonaangevende, onafhankelijke Euro NCAP-test bewijst dat de Rapid een topper is op het vlak van veiligheid. De ŠKODA Rapid behaalde bij Euro NCAP een score van maar liefst 94 procent voor de bescherming van volwassen inzittenden. De crashtestdummy’s brachten het er goed van af bij de frontale en zijdelingse aanrijding en tijdens de paaltest, die het uiterste van de carrosseriestructuur vraagt.

Ook kinderen reizen zeer veilig in de Rapid, wat blijkt uit de score van 80 procent. De dynamische test met een dummy van een 3-jarig kind leverde het maximaal aantal punten op. In combinatie met een achterin geplaatst ISOFIX-kinderzitje van ŠKODA Originele Accessoires waren de jongste inzittenden goed beschermd tijdens de frontale en zijdelingse botsproef.

Verder was er een compliment van Euro NCAP voor het ontwerp van de voorbumper en motorkap. De bumper ontziet het been van een voetganger zoveel mogelijk en de motorkap blinkt uit in het absorberen van de impact van het hoofd van een kind. Tot slot zijn de 5 sterren in de Euro NCAP-test ook te danken aan de veiligheid verhogende assistentiesystemen, zoals standaard ESC en gordelverklikkers voorin. “Bij ŠKODA draait het om mensen. Technologie is geen doel op zich, maar een middel om de veiligheid en het comfort voor bestuurder en passagiers te verbeteren”, aldus Frank Welsch, binnen de ŠKODA-directie verantwoordelijk voor techniek en ontwikkeling.

De ŠKODA Rapid komt begin 2013 op de markt. De uiterst scherpe vanafprijs wordt binnenkort bekend gemaakt.