ŠKODA Citigo is de slimste keus onder de 10 mille

ŠKODA Citigo:
Zeer complete en veilige auto met standaard ESC

Kleiner rijden zonder concessies op het gebied van veiligheid en uitrusting?citigo
Dan kun je niet om de gloednieuwe ŠKODA Citigo heen. Deze heeft standaard ESC (Elektronische Stabiliteits Controle) en is met slim samengestelde pakketten uiterst compleet te maken, terwijl de prijs veelal slechts vier cijfers lang blijft. Om het nog gemakkelijker te maken staat tijdens het debuut meteen een speciale Tour-uitvoering klaar, met extra uitrusting voor een voordeeltarief.

Met de Citigo debuteert ŠKODA in het stadsauto-segment. Het merk bewijst vanaf nu ook in de kleinste klasse waar ‘Simply Clever’ voor staat: veel value for money, een ruim interieur, betaalbare uitvoeringen en opties, zeer zuinige en schone techniek en als bonus de bewezen service van de ŠKODA-dealers.

Uitvoeringen en pakketten

De ŠKODA Citigo is er als Easy, Active, Ambition en Elegance. Centrale vergrendeling met afstandsbediening, elektrische raambediening vóór, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels, mistlampen vóór, lichtmetalen velgen, leder op stuurwiel, handrem en versnellingspook en een radio-/cd-speler: het is allemaal mogelijk, standaard of in een pakket.

Die pakketten zijn los of in combinatie te kiezen. Zo is er Move & Fun, waarin voor € 299,- een afneembaar 5-inch kleuren touchscreen met navigatiesysteem, Bluetooth carkit, boordcomputer en MP3-compatibele mediaspeler zijn opgenomen. Het handige scherm is ook buiten de auto te gebruiken. Dankzij de Bluetooth-functionaliteit is een smartphone snel aan de auto te koppelen.

Traditiegetrouw presenteert ŠKODA aan het begin van de zomer extra rijk uitgeruste Tour-uitvoeringen. Die komen voort uit de sterke band die het merk met de wielersport heeft. Zo sponsort ŠKODA al sinds 2004 de Tour de France. De Citigo doet meteen mee aan het Tour-festijn met een limited edition op basis van de Ambition. Deze heeft o.a. het Move & Fun navigatiesysteem met bijbehorende functies, airconditioning en een radio-/cd-speler. De rijk uitgeruste ŠKODA Citigo Tour kost slechts € 9.790,-, wat neerkomt op een voordeel van € 690,-.

Veiligheid voorop

Ook de veiligheid en inzittendenbescherming van de ŠKODA Citigo zijn van hoog niveau. Zo zijn ESC (Elektronische Stabiliteits Controle), dagrijverlichting en gecombineerde zij- en gordijnairbags standaard op elke uitvoering. Die airbags beschermen de voorinzittenden en zijn speciaal ontwikkeld voor dit model. Een highlight is City Safe Drive. Deze noodstopfunctie is actief bij snelheden tot 30 km/h en laat de Citigo automatisch remmen of stoppen wanneer de auto die ervoor rijdt, remt of stopt. Ook uit onafhankelijke bron is de veiligheidsstatus bevestigd: met een EuroNCAP-score van de  maximale 5 sterren behoort de Citigo meteen tot de koplopers in zijn prijscategorie.

Voordelige keuze

Wie de Citigo samenstelt met de items die de meeste automobilisten erop en eraan willen hebben, komt tot de conclusie dat de nieuwe ŠKODA onder de streep de voordeligste keus is. Het gros van de stadsauto’s verlaat met een verkoopwaarde van € 8.800,- tot € 11.000,- de showroom. De ŠKODA Citigo bewijst dat vier cijfers voor de komma voldoende zijn om veilig, compleet, betaalbaar, zuinig en schoon te rijden.

De vanafprijzen zijn als volgt:

 Easy  1.0 MPI 44 kW/60 pk  € 7.990,- 
 Easy Active  1.0 MPI Greentech 44 kW/60 pk € 8.390,- 
 Ambition  1.0 MPI Greentech 44 kW/60 pk € 8.940,- 
 Ambition  1.0 MPI Greentech 55 kW/75 pk € 9.490,-
 Tour  1.0 MPI Greentech 55kw/75pk € 9.790,-
 Elegance  1.0 MPI Greentech 44 kW/60 pk € 9.690,-
 Elegance  1.0 MPI Greentech 55 kW/75 pk € 10.240,-

Download hier de volledige prijslijst van de ŠKODA Citigo. De Active, Ambition en Elegance zijn er tegen een meerprijs van € 320,- ook als 5-deurs.

Andere financiële meevallers die voor de Citigo gelden zijn de mogelijkheid om voor slechts € 99,- de garantietermijn met een jaar en voor € 199,- met twee jaar te verlengen, 50/50 uitgestelde betaling (de helft betalen bij aankoop, de rest 12 maanden later) en een gunstige financiering vanaf € 79,- per maand. Verder is er vanaf € 189,- het gloednieuwe ŠKODA abonnement, een leasevorm voor particulieren. Zakelijke rijders kunnen de Citigo rijden met slechts 14% bijtelling, terwijl particuliere kopers vooral de BPM- en wegenbelasting-vrije status van de Citigo zullen waarderen.

 

Test het ŠKODA City Safe Drive systeem nu al op de Libelle Zomerweek

De ŠKODA Citigo staat vanaf 15 juni bij de ŠKODA–dealer. Als primeur voor Nederland is de ŠKODA Citigo ook al te zien tijdens de Libelle Zomerweek 2012, van 7 tot en met 13 mei op het Almeerderstrand. Op een parcours kan iedereen hier zelf ervaren hoe veilig City Safe Drive is. Test 'm ook en vraag je proefrit aan!