ŠKODA stelt 91 auto’s beschikbaar voor WK Wielrennen Limburg 2012

Groot deel van de vloot al ingereden door Stichting Alpe d’HuZes


De ŠKODA Octavia Combi en ŠKODA Superb Combi zijn de officiële wedstrijdauto’s van de UCI Road World Championships Limburg 2012, beter bekend als het WK Wielrennen. In totaal staan 91 bolides paraat voor de organisatie, jury en neutrale serviceverleners van Shimano. Van deze vloot heeft Pon Mobiel, de Nederlandse ŠKODA-importeur, in juni al 80 auto’s uitgeleend aan Stichting Alpe d’HuZes.

De internationale wielerwereld focust zich van 15 tot en met 23 september op Valkenburg aan de Geul. In de gemeente en de directe omgeving vinden de wereldkampioenschappen op de weg plaats voor heren elite, heren espoirs, heren junioren, dames elite en dames junioren. De wereldtoppers onder de dames en heren treden ook aan voor ploegentijdritten.

ŠKODA is hoofdsponsor van de internationale wielerunie UCI. Alle exemplaren van de ŠKODA Superb Combi 1.6 TDI Greenline Ambition Businessline en ŠKODA Octavia Combi 1.2 TSI Ambition Businessline zijn overwegend zwart en uitgevoerd met de officiële WK-striping. Op het dak is een fietsenrek gemonteerd.

 Deelnemers van de Alpe d’HuZes, verreden op 6 en 7 juni, mochten, tegen een vergoeding die ten gunste kwam aan de stichting, ook een auto gebruiken. Op 7 oktober wordt het eindbedrag, dat volledig voor KWF Kankerbestrijding bestemd is, bekendgemaakt. Tot nu toe is bijna 28,5 miljoen euro bijeengebracht.

    

Amateurwielrenners die zich voor hun zieke medemens inspannen en zes keer een Franse alpencol oprijden, beroemde profrenners die zich tijdens een wereldkampioenschap met elkaar meten, wielerevenementen en –ploegen van wereldfaam: ŠKODA is erbij. Het automerk is ook officieel partner van de Tour de France en van veel teams. In Nederland zijn de blauw-oranje gekleurde ŠKODA’s van de Rabobank Wielerploegen een bekend voorbeeld. Op www.skodatours.nl staan alle wieleractiviteiten van ŠKODA.