Eerste beelden van de ŠKODA Octavia Combi

Met de nieuwe ŠKODA Octavia Combi zet ŠKODA haar modeloffensief voort. Slechts een paar weken na de productiestart van de derde generatie Octavia, maakt de nieuwe Octavia Combi zijn opwachting op de Autosalon van Genève ( 5-17 maart). De ŠKODA Octavia Combi overtuigt door de ongekende ruimte, het strakke design, functionaliteit, innovatieve veiligheids- en comfort systemen, talrijke "Simply Clever" ideeën en dat alles met een typische ŠKODA prijs/kwaliteitsverhouding.

Octavia Combi

"De ŠKODA Octavia is het hart van ons merk en veruit ons meest populaire model", aldus ŠKODA CEO prof. dr. hc Winfried Vahland. "De Combi vertegenwoordigt alle belangrijke waarden van ŠKODA, wat een groot deel van het succes van dit model verklaart. Met de derde generatie van de Octavia Combi maken we een grote sprong voorwaarts. De auto is in een klasse apart, en biedt de ruimte en kwaliteit van een hoger segment een prijs die zeer concurrerend is", aldus Vahland.

De nieuwe ŠKODA Octavia Combi is aanzienlijk gegroeid en beschikt over een dynamisch en elegant design. ŠKODA’s designer Jozef Kabaň en zijn team namen het ontwerp van de auto van top tot teen op zich.

Afmetingen

De nieuwe ŠKODA  Octavia Combi is 90 millimeter langer en 45 millimeter breder dan zijn voorganger. De wielbasis is gegroeid met bijna elf centimeter. De Octavia Combi biedt achterpassagiers riante beenruimte vanaf de knie van 73 mm. In combinatie met 610 liter bagageruimte zet de Octavia Combi hiermee de standaard. En het houdt niet op, de inhoud van de bagageruimte is 1740 liter.

BannerCombi2

Simply Clever

Uiteraard is de Octavia Combi voorzien van tal van Simply Clever details. De Octavia hatchback heeft al een lange lijst: preventie om de verkeerde brandstofsoort te tanken, talrijke bagagehaken, houders voor flessen en mobiele apparaten, de bekende ijskrabber in de tankdop en ruimte voor het veiligheidsvest onder de bestuurdersstoel (bekijk de filmpjes op ons YouTube-kanaal).


 

De Combi voegt daar nog een aantal items aan toe. Voorbeeld is de de mogelijkheid tot het ontgrendelen van de rugleuning van de achterbank via een handige knop in de kofferruimte. Het  vervoeren van zeer lange voorwerpen wordt vergemakkelijkt dankzij de volledig neerklapbare rugleuning van de passagiersstoel. Onder de dubbele laadvloer is ruimte voor de afdekhoes en langsdragers.

Showroom

Op 22 maart staat de ŠKODA Octavia hatchback bij de ŠKODA dealer, medio juni volgt de Octavia Combi. De prijzen van zowel de hatchback als de Combi worden begin maart bekendgemaakt.

Schrijf je in voor onze speciale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom de nieuwe Octavia.