ŠKODA Octavia Combi nu al nummer 2 in LeasePlan Top 10

Nog geen half jaar na zijn lancering staat de nieuwe ŠKODA Octavia Combi al op nummer 2 in de LeasePlan Top 10. Een meer dan bijzondere prestatie, omdat de Octavia Combi uitsluitend leverbaar is als 20%-uitvoering terwijl de rest van de Top 10 wordt bezet door 14%-modellen. Maar met zijn relatief lage fiscale waarde is de ruime Combi toch een zeer interessante auto voor veel leaserijders.
 

Octavia_Combi

LeasePlan maakt elk kwartaal een Top 10 bekend van merk en modellen.

ŠKODA is in beide overzichten de grootste en meest opvallende stijger. In de modellen Top 10 schuift de nieuwe Octavia Combi van de 7de naar de 2de plaats en komt de Octavia Hatchback nieuw binnen op nummer 9. Dankzij deze twee modellen stijgt ŠKODA in de merk Top 10 van de 9de naar de 4de plaats. 

In de 14%-bijtellingscategorie is de Octavia Hatchback Greenline op nummer 7 zelfs de hoogste nieuwkomer in de LeasePlan Top 10. Dit komt niet alleen omdat de ŠKODA een nieuw model is, maar ook 1 van de grootste auto’s die als 14%-uitvoering leverbaar is. Ook in 2014 valt de Octavia Greenline met zijn lage CO2-uitstoot van 85 g/km in de 14%-bijtellingscategorie. Daarmee is zijn succes als leaseauto verzekerd. 

Met een bijtelling vanaf € 118,- per maand is de ŠKODA Octavia Greenline een absolute uitblinker qua ruimte, zakelijke uitstraling en gebruiksgemak. Dit geldt uiteraard nog meer voor de ŠKODA Octavia Combi. Die is met 20% bijtelling al te rijden vanaf € 145,- per maand. Voor dat bedrag is er nergens een grotere auto verkrijgbaar. Bovendien biedt de Octavia Combi de leaserijder een ruime keus: zowel de 1.2 TSI, 1.4 TSI, 1.6 TDI en 2.0 TDI zijn er in 20%-uitvoeringen. Daarmee heeft de nieuwkomer alle kwaliteiten om zijn nummer 2 positie te behouden of misschien wel door te schuiven naar nummer 1.