ŠKODA heeft de viermiljoenste Octavia geproduceerd

ŠKODA heeft de viermiljoenste Octavia geproduceerd. Het jubileumexemplaar is er een van de nieuwe, derde generatie, uitgevoerd in de kleur Race Blue. Deze auto rolde maandag 26 augustus van de band in de hoofdvestiging in Mladá Boleslav, Tsjechië. De ŠKODA Octavia bepaalt sinds 1996 de norm in zijn segment. Het is niet voor niets veruit het meest verkochte model van het merk.

ŠKODA heeft de viermiljoenste Octavia geproduceerd

"Vier miljoen Octavia's. Dat indrukwekkende cijfer toont het enorme succes van het model en het merk", aldus ŠKODA-directievoorzitter prof. dr. h.c. Winfried Vahland. "De Octavia is de spil van het merk. Dit model heeft bijgedragen aan de ongekende ontwikkeling van ŠKODA en het bedrijf aan de huidige positie geholpen van internationaal succesvolle fabrikant die wereldwijd in meer dan honderd landen aanwezig is. Met de derde generatie Octavia bouwen wij voort op dit proces. Deze nieuwe Octavia met zijn echte ŠKODA-DNA is wederom een voltreffer. Het is de grootste, meest praktische, veiligste, comfortabelste, lichtste en schoonste Octavia ooit."

De Octavia heeft altijd al belichaamd waar ŠKODA voor staat: een tijdloos elegant design, bovengemiddeld ruim, zeer praktisch, voorzien van diverse Simply Clever-details, beproefde moderne techniek, kwaliteit, een nauwkeurige afwerking en last but not least een onovertroffen prijs-kwaliteitsverhouding. De begin 2013 geïntroduceerde derde generatie heeft overal nog een schepje bovenop gedaan. De nieuwe Octavia biedt meer dan ooit de kwaliteiten van een grote middenklasser voor de prijs van een kleine middenklasser.

Bij zijn introductie in 1996 was de Octavia de eerste volledig nieuwe ŠKODA sinds de val van het IJzeren Gordijn. De auto markeerde de start van de samenwerking tussen ŠKODA en Volkswagen. Tussen 1996 en juli 2013 zijn over de hele wereld bijna vier miljoen Octavia's geleverd. Dit aantal vertegenwoordigt rond de 38 procent van de totale merkverkopen in die periode. Daarmee is de Octavia de onbetwiste bestseller in de 118-jarige bedrijfsgeschiedenis.

Hiermee is de nieuwe Octavia automatisch ook het belangrijkste model in het grootste productoffensief uit de ŠKODA-historie. Met een waar vuurwerk aan nieuwe modellen werkt de autofabrikant met kracht aan verdere groei. Doel van deze strategie is om de jaarlijkse wereldwijde verkopen te laten stijgen tot minstens anderhalf miljoen in 2018.

In de eerste helft van 2013 hebben de Tsjechen vier versies van hun nieuwe bestseller op de markt gebracht: de hatchback, Combi, Combi 4x4 en de sportieve Octavia RS. Die laatste is met een topsnelheid van 248 km/h de snelste productie-ŠKODA ooit.