ŠKODA lanceert Rapid 1.6 TDI Greentech met 20% bijtelling

De ŠKODA Rapid is met ingang van het nieuwe modeljaar nog aantrekkelijker. Zo wordt de compacte sedan vanaf medio november leverbaar met de 66 kW (90 pk) 1.6 TDI Greentech, die zowel dit als volgend jaar kan rekenen op slechts 20% bijtelling. Maar het nieuwe modeljaar brengt ook talrijke verfijningen voor de ŠKODA Rapid, zoals een nieuw ontworpen driespaaks stuurwiel, nieuwe bekledingen, sierlijsten en Xenon koplampen als nieuwe optie.
Rapid20
Met de toevoeging van de 1.6 TDI 66 kW (90 pk) Greentech biedt de ŠKODA Rapid nog meer keuze in efficiënte motoren. De nieuwe diesel heeft standaard een 5-versnellingsbak, maar kan als optie ook gecombineerd worden met de veelgeprezen 7-traps DSG-automaat.

Zoals de naam al aangeeft, wordt de 1.6 TDI standaard gekoppeld aan ŠKODA’s milieuvriendelijke Greentech technologie. Dit betekent brandstof besparende oplossingen als een start-stop systeem, terugwinning van remenergie en banden met een lage rolweerstand. Al deze maatregelen zorgen voor een lage CO2-uitstoot van 104 g/km, waardoor hij dit en volgend jaar slechts 20% bijtelling heeft.

Het nieuwe modeljaar brengt voor de ŠKODA Rapid tevens een update van het interieur. Dit betekent een nieuw driespaaks stuurwiel voor alle uitvoeringen en voor de Ambition en Elegance nieuwe stoelbekleding en keuze uit vier nieuwe sierlijsten in de kleuren: metallic grafiet, geborsteld zilver, piano wit en piano zwart.

Met zijn afmetingen, ruimte en slimme Simply Clever oplossingen, verrast de Rapid als een echte ŠKODA en past hij in het modellengamma perfect tussen de Fabia en de nieuwe Octavia. In zijn korte bestaan sleepte de Rapid al veel prijzen in de wacht, zoals Auto van het Jaar in Tsjechië en Bulgarije, het Gouden Stuurwiel in Oostenrijk en, afgelopen maart, de felbegeerde ‘red dot’ Design Award voor product design.

Ondanks deze wijzigingen en toevoegingen is de vanafprijs van de ŠKODA Rapid ongewijzigd scherp:

€ 14.990,- en bij zakelijk gebruik slechts € 105 bijtelling per maand.