Nieuwe ŠKODA Octavia scoort 5 sterren in Euro NCAP-crashtest

De nieuwe ŠKODA Octavia heeft met zijn hoge veiligheidsniveau vijf sterren behaald in de Euro NCAP-crashtest. Deze topwaardering is een onafhankelijke beloning voor de uitstekende crashprestaties van de nieuwe ŠKODA Octavia op het gebied van inzittendenbescherming voor volwassenen en kinderen, voetgangersprotectie en aanvullende veiligheidssystemen.

Octavia_EURONCAP
Euro NCAP gaf zeer goede cijfers voor de omvangrijke inzittendenbescherming voor de voorinzittenden. De nieuwe ŠKODA Octavia heeft daarvoor 93 procent van de maximale score behaald. De dummy’s waren na de botsproef vrijwel onbeschadigd.

Ook kinderen zijn in de nieuwe ŠKODA Octavia zeer goed beschermd. Verder beoordeelden de testers van Euro NCAP de voetgangersbescherming van de nieuwe ŠKODA Octavia als goed. Bovendien wisten de innovatieve assistentiesystemen op veiligheidsgebied de testers te overtuigen. Voorbeelden hiervan zijn de standaard elektronische stabiliteitscontrole ESC en de gordelverklikkers voor bestuurder en voorpassagier.

Multi-collision brakeallin_en
In de nieuwe ŠKODA Octavia zijn ook actieve veiligheidssystemen aanwezig. De meeste daarvan waren tot nu toe vooral in auto’s uit hogere segmenten te vinden. Hiertoe behoren de Front Assistant met noodremfunctie (leverbaar vanaf mei 2013), de Lane Assistant die de auto op de eigen rijstrook houdt, de Multi-Collision Brake die een vervolgongeval voorkomt, de Crew Protect Assistant die preventieve maatregelen neemt bij een dreigende botsing en de Driver Activity Assistant die de bestuurder op mogelijke vermoeidheid attendeert. Al deze systemen helpen om ongevallen te voorkomen of om de gevolgen ervan voor inzittenden en andere weggebruikers te beperken.

Daarnaast zijn er tal van passieve veiligheidsvoorzieningen voor de bestuurder en andere inzittenden. Het interieur telt maximaal negen airbags, waarvan de werking nauw is afgestemd op die van de driepunts veiligheidsgordels. De standaard knieairbag en optionele zijairbags achter zijn voor het eerst in de ŠKODA Octavia te vinden.
Octavia Airbags

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) is een onafhankelijk consortium van Europese verkeersministeries, automobielclubs, verzekeraars en consumentenorganisaties. Euro NCAP voert botsproeven uit met nieuwe automodellen en beoordeelt de resultaten per model.

Download hier het verslag in PDF