ŠKODA tien jaar hoofdsponsor en autopartner Tour de France

Voor het tiende achtereenvolgende jaar steunt ŠKODA als hoofdsponsor en autopartner de Tour de France. De autovloot van de 2013-editie omvat meer dan 250 exemplaren, bestaande uit de nieuwe Octavia, nieuwe Octavia Combi, nieuwe Superb, Rapid, Yeti en Citigo. Het is treffend dat ŠKODA prominent aanwezig is in het grootste wielerevenement ter wereld, want de oprichters van het automerk begonnen 118 geleden als producent van... fietsen! De Tour de France 2013, de honderdste editie van de wielerronde, is van 29 juni tot en met 21 juli.

skodatours 

In 2004 debuteerde ŠKODA in de Tour en dat was het begin van een lange, hechte band. In de jaren erna omarmde de wielersport de auto’s uit Tsjechië massaal. Het is namelijk niet alleen de Société du Tour de France die ŠKODA rijdt, maar ook veel wielerploegen vertrouwen op het merk. Daardoor is het totaal aantal ŠKODA’s in de Ronde van Frankrijk nog een stuk hoger dan de 250 die de koersorganisatie inzet.

De ploegen hebben voor een deel dezelfde motieven om in een ŠKODA te stappen als veel andere automobilisten. De ruimte is daar één van. De ŠKODA Octavia Combi kan al sinds 2004 op veel enthousiasme rekenen in wielerland en de nog grotere ŠKODA Superb Combi krijgt helemaal de handen op elkaar. Verder is er de betrouwbaarheid. Nog nooit is in de Tour de France een ŠKODA stil komen te staan vanwege technisch falen. Hoe indrukwekkend dat is, blijkt pas als daar een totaalkilometrage van bijna 25 miljoen kilometer tegenover staat. Alle ŠKODA’s samen leggen jaarlijks zo’n 2,8 miljoen kilometer af, vaak in zware omstandigheden. De temperaturen zijn hoogzomers, maar de snelheid ligt voor een auto relatief laag, wat flinke eisen stelt aan de koeling. Of wat te denken van de bergetappes, als het met bloedstollende snelheden naar beneden gaat? Aandrijflijn en remmen leveren dan topprestaties.

Tour-de-France

Wielrennen is een sport die dichtbij de mensen komt en ŠKODA doet daaraan mee. Zo is er de Nederlandse website http://tours.skoda.nl/ waar wielerclinics en toertochten worden aangeboden. Tijdens de Tour de France wordt hier ook een uniek kijkje achter de schermen gegeven in de webspecial ‘De meesterknecht’. Bovendien kunnen hier regelmatig VIP-tickets voor evenementen zoals de Tour de France  worden gewonnen en is er een directe link naar de ŠKODA webshop met wielerkleding. Daarnaast is er de internationale site ŠKODA-cycling.com, met uitvoerige informatie over de passie van ŠKODA voor de wielersport en specifiek over de bijdrage aan de Tour de France.

Wie tijdens de drie Tour-weken in Frankrijk op vakantie is, zal genieten van het bijwonen van een etappe, inclusief de ‘caravane publicitaire’ vooraf met een prominente rol voor ŠKODA. Het is passend dat de nieuwe ŠKODA Superb, in het rood de bolide van Tourdirecteur Christian Prudhomme, op de dag van de eerste etappe in Nederland debuteert.