De nieuwe ŠKODA Octavia G-TEC debuteert in Genève

De nieuwe ŠKODA Octavia wordt voor het eerst in de modelhistorie verkrijgbaar op CNG (Compressed Natural Gas). De ŠKODA Octavia G-TEC beleeft zijn wereldprimeur begin maart op de Autosalon van Genève en is dan het tweede aardgasmodel van het merk naast de ŠKODA Citigo. De milieuvriendelijke motor komt beschikbaar voor de Octavia Hatchback en de Octavia Combi.

Het G-TEC pakket

De nieuwe ŠKODA Octavia G-TEC wordt aangedreven door een 1.4 TSI turbomotor met een vermogen van 81 kW (110 pk). De bivalente motor is ontworpen voor CNG en benzine. Het G-TEC pakket omvat een aantal technische features, zoals een Start-Stop Systeem en regeneratief remmen. De moderne aandrijving voldoet aan de Euro 6 emissienorm, geldig vanaf september.

Totale actieradius van 1.330 kilometer

De nieuwe Octavia G-TEC kan indrukwekkende afstanden maken tussen tankbeurten in. Op aardgas alleen kan de auto zonder tanken een afstand afleggen tot 410 km. Op aardgas bedraagt het verbruik 5.4 m3 per 100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van slechts 97 g/km. Op benzine zijn afstanden mogelijk tot 920 km. Dit maakt dat de Octavia G-TEC in totaal 1.330 kilometer kan rijden na een tankbeurt. Rond de zomer maakt de auto zijn opwachting in de dealershowroom.

Met de lancering van de nieuwe ŠKODA Octavia G-TEC zet ŠKODA weer een grote stap op het gebied van zuinige en milieuvriendelijke auto’s. Het merk produceert met deze aanvulling al 97 modellen met een uitstoot onder de 120 gram CO2/km, waarvan 17 modellen met emissiewaarden minder dan 100 gram CO2/km.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwe ŠKODA Octavia G-TEC via de speciale nieuwsbrief.

De ŠKODA Octavia G-TEC


Download de foto van de nieuwe Octavia G-TEC via de button hiernaast.