Prêt-à-porter: nieuwe ŠKODA Fabia debuteert samen met nieuwe Fabia Combi in Parijs

De compleet nieuwe ŠKODA Fabia viert op de Autosalon van Parijs (2 t/m 19 oktober 2014) een dubbele wereldpremière: als Hatchback én als Combi. De Fabia is modern, dynamisch en strak. De derde generatie is bovendien zuiniger dan ooit en biedt innovatieve veiligheidssystemen, comfort en infotainmentsystemen die normaliter alleen in grotere auto’s zijn te vinden. En met een bagageruimte van met 330 liter de grootste in zijn klasse, een echte ŠKODA dus!

Na de ŠKODA Octavia is de ŠKODA Fabia het bestverkopende ŠKODA model met in totaal bijna 3,5 miljoen geproduceerde exemplaren sinds 1999. Zijn uitzonderlijke kwaliteiten maken het één van de meest populaire auto’s in zijn klasse.

VisionC

De nieuwe ŠKODA Fabia laat als eerste productiemodel zien hoe de ontwerprichting van ŠKODA is expressiever en krachtiger is geworden. De ŠKODA ontwerpers hebben designelementen van het spectaculaire VisionC designmodel in serieproductie gebracht. Maar er zijn ook invloeden van ŠKODA Motorsport zichtbaar. De aanzienlijk scherpere looks van de Hatchback en de Combi benadrukken de heldere als kristal geslepen vormen, duidelijke lijnen en een hoge mate van precisie en detail. De nieuwe Fabia en Fabia Combi zijn 90 mm breder en 31 mm lager dan hun voorgangers. Bovendien zijn ze uit te rusten met een breed scala aan personaliseerbare functies - zowel voor het exterieur als het interieur.

Compacte auto met de nieuwste technologie

Dankzij de nieuwe motoren (vier benzine en drie diesels), een verlaagd gewicht – de lichtste uitvoering weegt 980 kg – en een verbeterde aerodynamica, is de nieuwe ŠKODA Fabia tot 17 procent zuiniger. De meest efficiënte ŠKODA Fabia komt in 2015, wanneer de Greenline verschijnt met de 55 kW (75 pk) 1.4 TDI. Deze heeft een dieselverbruik van slechts 3,1 l/100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van slechts 82 g/km.

De nieuwe ŠKODA Fabia beschikt over innovatieve veiligheid- en assistentiesystemen die nu toe enkel voorbehouden waren aan auto’s uit duurdere klasses. Voor het eerst beschikbaar in een Fabia is de Front Assistant met geïntegreerde noodremfunctie en de de Multi-Collision Brake. De Front Assistant maakt gebruik van een radarsensor de voortdurend de afstand meet tussen de Fabia en de voorligger. Wanneer de afstand te klein wordt, grijpt de assistent met een steeds hogere intensiteit in om een botsing te voorkomen - van optische en akoestische waarschuwingsignalen tot korte rembewegingen en een automatische noodstop. De Multi-Collision Brake vermindert het risico dat het voertuig wordt betrokken bij een botsing direct na een ongeval. Wanneer het systeem op de weg waar de Fabia rijdt een aanrijding detecteert, schakelt het automatisch de remmen in.

De nieuwe Fabia heeft ook andere, slimme veiligheidssystemen: Driver Activity Assistant (vermoeidheidsdetectie), Hill-Hold Control en een elektronische bandenspanningsmeter. Voor meer comfort zijn er opties als KESSY (Keyless Entry Start en exit SYsteem), parkeersensoren voor en achter en een groot panoramisch glazen dak. Tegelijkertijd imponeert de nieuwe ŠKODA Fabia met veel ruimte, nog meer functionaliteit en 19 Simply Clever oplossingen.

ŠKODA op de MONDIAL DE L’AUTOMOBILE 2014 in Parijs:

  • ŠKODA stand: paviljoen 4, stand 215 - vloeroppervlak: 1.625 m²
  • ŠKODA persconferentie: 02/10/2014, 08:40 - 08:50

  • ŠKODA toont 10 auto’s op de eerste persdag: 7x Fabia, 3x Fabia Combi

  • ŠKODA toont 12 auto’s op de tweede persdag: 9x Fabia, 3x Fabia Combi

  • ŠKODA toont 13 auto’s tijdens de publieksdagen: 6x Fabia, 2x Fabia Combi, 1x Rapid Spaceback Monte Carlo, 1x Yeti Monte Carlo, 1x Citigo Monte Carlo, 1x Octavia Scout, 1x Superb Combi L&K

Beelden van de SKODA Fabia Combi worden tijdens de persconferentie vrijgegeven

Ontdek de nieuwe Fabia

Weet het als eerste!

Wil jij als eerste alles weten rondom de introductie van de nieuwe Fabia en Fabia Combi? Klik dan op de button hiernaast en we houden je op de hoogte!