Start van een nieuw tijdperk: de nieuwe ŠKODA Superb

  • Beste ŠKODA aller tijden: expressief design, innovatieve MQB technologie 
  • In de startblokken: wereldpremière medio februari in Praag 
  • Nieuwe Superb rondt laatste testen succesvol af 

Het aftellen is begonnen: de nieuwe ŠKODA Superb staat in de startblokken. Het compleet nieuw ontwikkelde vlaggenschip van ŠKODA heeft recent in Zuid-Europa de laatste testen en inspecties afgerond. De nieuwe Superb wordt meer dan ooit het absolute topmodel van het ŠKODA modellengamma. Met zijn nieuwe designtaal, nieuwe verhoudingen, ruimte, innovatieve technologie, rijdynamiek en bouwkwaliteit, schuift de auto op naar het bovenste spectrum van de middenklasse.

De nieuwe, derde generatie ŠKODA Superb biedt maximale functionaliteit in een verbeterd totaalconcept. De voor een ŠKODA typische binnenruimte en bagage-inhoud is opnieuw toegenomen en zet wederom de benchmark in zijn klasse. Door toepassing van de innovatieve MQB technologie van de Volkswagen Group, brengt de ŠKODA Superb kwaliteiten van auto’s uit hogere segmenten naar de middenklasse. De grootste ŠKODA biedt hierdoor het allerbeste op het gebied van comfort, infotainment en connectiviteit, veiligheid, milieuvriendelijkheid, verbruik en prestaties.

“De nieuwe Superb is de beste ŠKODA ooit. Deze nieuwste generatie van ons vlaggenschip zal nieuwe klanten aantrekken in zowel het bedrijfsleven als de particuliere sector. De kwaliteiten van de Superb benadrukken de merkwaarden en de richting voor de toekomst van ŠKODA”, aldus ŠKODA CEO Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland.

De nieuwe ŠKODA Superb beleeft medio februari 2015 zijn wereldpremière in Praag. Kort daarna volgt de presentatie op de Geneva Motor Show, begin maart. De marktintroductie staat gepland voor medio 2015. De ŠKODA Superb vormt sinds 2001 de top van het ŠKODA modellengamma. Tot op heden zijn er meer dan 700.000 exemplaren van de eerste en tweede generatie ŠKODA Superb aan klanten over de hele wereld geleverd.

Bekijk de eerste beelden van de nieuwe ŠKODA Superb

1/1