Nieuwe website maakt private lease begrijpelijk

Het is een aantrekkelijk idee: autorijden in een nieuwe auto, zonder financiële verrassingen. Precies om die reden is private lease enorm in opkomst. Hoewel het groeiende aanbod gunstig is voor de consument, wordt de markt er niet transparanter op. De nieuwe website Private-lease.nl springt hierop in door particuliere autorijders te helpen met informatie én advies over private lease.

Opkomst private lease

Jarenlang was een lease auto alleen weggelegd voor de zakelijke rijder, maar dat is hard aan het veranderen. Met private lease kunnen nu ook particulieren voor een vast ‘all-in’ bedrag per maand een lease auto rijden. Je betaalt dan alleen de brandstof nog zelf. ING verwacht volgens een recent kwartaalbericht dat er in 2015 al 20.000 tot 25.000 private leasecontracten worden afgesloten – en dat dit aantal de komende jaren snel zal toenemen.

Onduidelijk aanbod

Omdat het concept nog relatief nieuw is, roept private lease bij consumenten nog veel vragen op. Tegelijkertijd kenmerkt de opkomende markt zich door (online) aanbieders die uiteenlopende productvoorwaarden hanteren. Deze voorwaarden zijn voor de particuliere rijder vaak niet helder. Private-lease.nl wil hier met betrouwbare informatie verandering in brengen. Zo wil de site bereiken dat potentiële private leaserijders een weloverwogen keuze kunnen maken.

Open over private lease

Speciaal voor de oriënterende consument én de leaserijder behandelt Private-lease.nl relevante private lease onderwerpen. Wekelijks verschijnen er nieuwe artikelen over vragen van huidige en toekomstige private lease rijders: is het leasebedrag bijvoorbeeld echt inclusief alles? Heb je een eigen risico als je de auto inlevert met schade? En welke autotypes lenen zich goed als lease auto? Tot slot kunnen bezoekers hun ervaringen delen en Private-lease.nl benaderen voor vragen. De website wil hiermee hét online informatiepunt worden over private lease.