Zeg het deze kerst met ŠKODAJIS: nieuwe app met 150 unieke emoji’s

Precies op tijd voor de feestdagen presenteert ŠKODA een app met 150 speciale emoji’s en een website om de leukste digitale kerstkaarten te maken. De nieuwe ŠKODAJIS zijn ingedeeld in de categorieën Kerstmis, ŠKODA auto’s, ŠKODA nieuws, autosport en humor. Ze komen onder meer van pas in de digitale kerstkaarten die vanaf ŠKODA christmas zijn te versturen.

“Een plaatje zegt meer dan 1.000 woorden”, zegt ŠKODA marketingdirecteur Stefan Büscher. “De nieuwe ŠKODAJIS voegen op een leuke manier emoties toe aan digitale communicatie. Ook dit past bij onze slogan Simply Clever. De afbeeldingen zijn voor iedereen beschikbaar, dus voor klanten en liefhebbers van het merk.”

De 150 fantasierijke ŠKODAJIS komen bij verschillende onderwerpen van pas. Behalve speciale afbeeldingen voor kerst en oud en nieuw zijn er actuele en klassieke ŠKODA modellen om in berichten en chats te gebruiken, maar ook bijvoorbeeld handen die een hartje vormen. De app met icoontjes is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Emoji’s of emoticons zijn populair in WhatsApp, social media en e-mails, om slechts drie voorbeelden te noemen. Wat ooit begon met enkele smileys, is uitgegroeid tot een groot arsenaal kleine afbeeldingen die in moderne, snelle communicatie van pas komen. ‘Emoticon’ is een samenvoeging van de Engelse woorden ‘emotion’ en ‘icon’, terwijl ‘Emoji’ een Japanse oorsprong heeft: ‘E’ betekent ‘afbeelding’ en ‘moji’ staat voor ‘personage’ of ‘karakter’. Het feit dat in Engeland een emoji die huilt van het lachen is gekozen tot woord van het jaar 2015, bewijst dat emoticons niet meer weg zijn te denken in de huidige manier van communiceren.

Als aanvulling op de app lanceert ŠKODA ŠKODA christmas. Hier kun je persoonlijke kerstkaarten configureren en via e-mail en social media versturen. De ŠKODA kerstkaartconfigurator is powered by the amazing ŠKODAJIS.