Nieuwe ŠKODA's

Bij ŠKODA streven we naar maatwerk - voor jou! Hier lees je hoe we dat samen kunnen realiseren. En hoe we dat blijven doen. Met updates en originele accessoires is jouw ŠKODA zo weer bij de tijd.

 • Op mijn auto zit DAB, maar dat ontvang ik bijna nergens. Wat nu?

  De dekking van FM en DAB is niet overal in Nederland even goed, maar over het algemeen zou je vrijwel overal FM en DAB moeten kunnen ontvangen.

  Een aantal randapparaten, zoals USB-autoladers, telefoonladers, 12V/ 220V-omvormers, plug & play-carkits, koelboxen met 12V aansluiting en dergelijke kunnen storingen veroorzaken aan de radio-ontvangst.

  Indien je storing ervaart in de FM- en DAB-ontvangst of in de stabiliteit van de Bluetooth-verbinding, is het belangrijk om eerst de externe oorzaken uit te sluiten. Aangesloten randapparatuur op de 12V-aansluiting kan interferentie geven op de ontvangstinstallatie van de auto. Wij adviseren u daarom alle randapparatuur uit uw 12V punt(en) te verwijderen en te beoordelen of de ontvangst daarmee beter wordt.

  Indien dit niet helpt, adviseren wij je om contact op te nemen met je ŠKODA-dealer.
 • Is er een navigatie update beschikbaar?

  Voor vragen over de beschikbaarheid en installatie van een navigatie update of update voor overige multimedia items kun je het beste contact opnemen met de ŠKODA-dealer. De ŠKODA-dealer kan voor je kijken of er een update voor het navigatiesysteem van jouw auto beschikbaar is en deze vervolgens voor je installeren. Via de dealerlocator kun je de gewenste ŠKODA-dealer vinden.
 • Wat is een uitvoering?

  ŠKODA heeft voor alle modellen een aantal uitvoeringen met opties beschikbaar, zoals bijvoorbeeld de Active, Ambition en Elegance. Deze loopt op van de eerste uitvoering, een basisuitvoering, tot de meest exclusieve uitvoering. Zo heeft ŠKODA voor iedereen een passende uitvoering. Daarnaast heeft ŠKODA actie uitvoeringen, zoals de Tourmodellen en Arctic modellen, deze uitvoeringen beschikken over extra uitrusting tegen interessante prijs!
 • Waar kan ik een proefrit maken in een van de ŠKODA modellen?

  Voor het maken van een proefrit in een van de ŠKODA modellen, adviseren wij je contact op te nemen je eigen ŠKODA-dealer of een officiële ŠKODA-dealer in de omgeving. Via de dealerlocator kun je de gewenste ŠKODA-dealer vinden.
 • Hoe weet ik wat het brandstofverbruik is van een nieuwe ŠKODA?

  Wanneer je je oriënteert op een nieuwe auto, is het brandstofverbruik van groot belang. Het brandstofverbruik van alle ŠKODA-auto's kun je vinden op de technische gegevens-pagina van het bijbehorende model. Kies eerst je voorkeursmotor én lees daarna eenvoudig het brandstofverbruik af. Voor het gemak hieronder alle directe links.


  Op de review-pagina kun je ook lezen hoe anderen hun ŠKODA beoordelen op brandstofverbruik.


  N.B. De genoemde verbruikscijfers op de technische gegevens-pagina zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken. Lees hier meer én lees ook de 10 tips om extra zuinig te rijden

 • Welke accessoires zijn er voor mijn ŠKODA?

  Om je te oriënteren op de mogelijkheden van originele accessoires kun je op onze website terecht. Door hier te klikken kom je op de accessoirepagina voor de Citigo, Fabia, Rapid, Octavia, Roomster, Yeti en de Superb.

  Om exact te bepalen welk onderdeel of welke accessoire er gemonteerd kan worden, adviseren wij een bezoek te brengen aan de ŠKODA-dealer. Zij kunnen aan de hand van de meegebrachte auto snel bepalen welk onderdeel of accessoire er gemonteerd kan worden en een prijsopgave (inclusief montage) maken. Ook kunnen zij het gevraagde onderdeel of accessoire direct bestellen.

 • Wordt een nieuwe ŠKODA standaard met een volwaardig reservewiel geleverd?

  Een nieuwe ŠKODA wordt niet standaard geleverd met een volwaardig reservewiel, maar met een wielreparatie set. Kijk in de brochure of informeer bij de dealer of het volwaardig reservewiel voor jouw auto leverbaar is.

 • Wat is een DSG versnellingsbak?

  De afkorting DSG staat voor Direct Shift Gear. Een DSG versnellingsbak kun je het beste omschrijven als twee versnellingsbakken ineen die beschikken over twee koppelingen. Deze versnellingsbakken werken samen om zo efficiënt en comfortabel mogelijk van versnelling te wisselen. De werking van een DSG is te vergelijken met die van een conventionele handbak, maar dan met elektronische aansturing. Hierdoor is een DSG te bedienen als een normale automatische versnellingsbak, maar rijdt een auto met DSG veel comfortabeler dan een auto met een conventionele automaat. Dit komt door het feit dat de 1e, 3e, 5e (en soms zelfs 7e) versnelling op de ene as liggen en de 2e, 4e en 6e op de andere as, waardoor een DSG bijna ononderbroken kan schakelen.