Nieuws en productnieuws

Net als jij is ŠKODA altijd in beweging. Hier vind je alle informatie over onze modellen én over onze zorg voor het milieu. Wil je het laatste nieuws het eerst? Schrijf je dan in voor de ŠKODA-nieuwsbrief.

 • Hoe meld ik me aan voor de ŠKODA-nieuwsbrief?

  De ŠKODA-nieuwsbrief brengt iedere maand:
  • het laatste modelnieuws
  • relevante informatie over de automarkt
  • acties en voordeel

  Meld je hier aan voor de ŠKODA-nieuwsbrief.

 • Wat doet ŠKODA ten behoeve van duurzaamheid & milieu?

  Als wereldwijd opererende autofabrikant zien wij het als onze taak het milieu te sparen waar dat mogelijk is. Auto en milieu zijn namelijk twee zaken die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat ook zullen blijven. Duurzaamheid van de gehele levenscyclus van onze auto’s die wij zo milieuvriendelijk produceren en afleveren heeft daarbij onze prioriteit én verantwoordelijkheid. 


  Deze verantwoordelijkheid strekt zich uit naar diverse terreinen: investeringen in onderzoek naar toekomstige (schonere) productietechnologieën en het duurzame dagelijks gebruik van die producten, afvalvermindering bij de productie en recycling, investeringen in experimentele aandrijftechnieken en het doen van onderzoek naar alternatieve brandstoffen.
 • Wat is het voordeel van de Greenline-modellen van ŠKODA?

  De meest duurzame varianten van ŠKODA luisteren naar de naam Greenline, het groene antwoord van ŠKODA. Deze indrukwekkende schonere varianten springen efficiënt om met brandstof en hebben CO2-zuinige motoren. Bovendien zijn de Greenline-modellen buitengewoon plezierige auto’s om mee te rijden. Het één gaat niet ten koste van het ander. Integendeel, de Greenline-modellen zijn uitermate zuinig en hebben een royale standaarduitrusting met onder meer airconditioning, radio/cd/MP3-speler en ESP met ASR.

   

  Milieubewuste autorijders zullen de ŠKODA Greenline-modellen waarderen. Het hoge koppel van de dieselmotoren wordt al bij lage toeren bereikt. Het motormanagementsysteem is aangepast waardoor de elektronica permanent waakt over een zo laag mogelijk verbruik. Het regeneratieve remsysteem zorgt ervoor dat remenergie via een intelligente dynamo omgezet wordt in elektriciteit. ŠKODA is bij de Greenline-modellen zelfs nog een stap verder gegaan. Door het toepassen van een slimme techniek, het zogenaamde start/stop-systeem, verbruiken deze auto’s nooit meer dan nodig is. Door in de versnellingsbak langere overbrengingsverhoudingen toe te passen, wordt de motor zoveel mogelijk binnen het meest gunstige toerenbereik gehouden. Dit zorgt voor besparing van brandstof en minder CO2-uitstoot.