ŠKODAtours

Guus Geluk slaat weer toe met ŠKODA Backseat reporter

Ivo Schaap gaat sinds vorige week door het leven als de Nijmeegse Guus Geluk. Hij deed mee aan de ŠKODA Backseat reporter en won de hoofdprijs: een luxe reis naar de finale van de Tour de France op de flanken van de Alpe d'Huez. Daar zal hij vanuit de auto en de helikopter liveverslag doen van de beklimming van 'de Nederlandse berg'.

"Dit is wel echt een unieke prijs", jubelt Ivo Schaap terwijl hij zich aan het klaar maken is voor zijn reis met ŠKODA naar de Franse Alpen. "Toen ik werd gebeld met het bericht dat ik de Backseat reporter was geworden moest ik echt even gaan zitten. Ik ben een enorme wielerfan, al van jongs af aan, en dat ik de koers dan op deze manier mag beleven. Overweldigend."

In zijn woonplaats Nijmegen gaat Schaap tegenwoordig door het leven als Guus Geluk. Bij een Tourspel vorig jaar won hij een dure fiets, halverwege de jaren '90 kreeg hij een reis plus ticket aangeboden naar de Champions League-finale Ajax-Juventus en nog geen maand geleden werd hij door ŠKODA uitgenodigd om als Prof voor een Dag over het Tourparcours in Utrecht te komen fietsen.

"Ik win wel wat vaker iets...", lacht Schaap met gevoel voor understatement. "Maar van al die prijzen is dit verreweg de mooiste. Ik krijg een compleet verzorgde reis naar de Tour de France, de mogelijkheid om met één van mijn jeugdhelden Stephen Roche te fietsen en als klap op de vuurpijl rijd ik straks tussen het peloton de meest legendarische berg van de Tour op."

"Afgelopen voorjaar zei ik al tegen vrienden dat we deze Tour echt naar de Alpe d'Huez toe moesten. Dat kwam helaas niet van de grond, maar nu ga ik alsnog. En op wat voor een manier! Dit wordt heel bijzonder."

Er zal op de Alpe d'Huez echter ook gewerkt moeten worden door de gelukkige prijswinnaar. Hij zal vanuit het peloton verslag doen van de finale op Radio 1. "Dat neem ik zeker serieus. Ik heb zelfs op Twitter advies gevraagd aan Gio Lippens. Hij gaf nog antwoord ook! Dat ik straks de ogen van de luisteraar ben. Ik heb er enorm veel zin in."

Ondanks het mooie prijzenpakket heeft 'Guus Geluk' toch nog één kleine wens over voor zijn dag in de Tour de France. "Ik mag op het podium de winnaar van de etappe feliciteren. Hoe fantastisch zou het zijn als dat een Nederlander wordt? Dat zou het helemaal afmaken!"