ŠKODAtours

'Voor iedereen een prettig ritje'

Onderdeel van de ŠKODA TOP VIP reis naar de Tour de France is de early bird. Een fietstocht om zes uur 's ochtends door de straten van de stad waar de ronde die dag van start gaat. Ondanks het vroege tijdstip doen de VIP's graag mee.

"Het vroege wekkertje schrok mij niet af", lacht de Zuid-Hollander Tony Grinwis nadat hij de 25 kilometer van de ochtendrit in Reims heeft afgewerkt. "Ik heb een kleine thuis dus ik ben altijd wel vroeg wakker. Dan moet ik er meestal ook ver voor zeven uur 's ochtends uit. Ik ben wat dat betreft wel een ochtendmens."

Onder leiding van een rits oud-toprenners, waaronder de Ierse oud-Tourwinnaar en wereldkampioen Stephen Roche, fietsen de kleine dertig renners door de totaal verlaten straten van Reims richting een kanaal net buiten de stad. Daar, ver weg van de Franse ochtendspits, wordt de gaskraan echt opengedraaid en loopt de snelheid flink op.

"Maar het was prima te doen hoor", nuanceert Grinwis. "Het is denk ik voor vrijwel iedereen een prettig ritje. Ze hebben natuurlijk te maken met mensen die niet dagelijks op de fiets zitten. Daar letten ze wel op. Ik raad dit echt iedereen aan. Als het volgende keer weer kan, ga ik in ieder geval zeker nog eens mee."

De prijswinnaar van de VIP-actie was niet in zijn eentje naar Frankrijk afgereisd. Hij mocht iemand meenemen en koos voor zijn schoonvader. "Daardoor kreeg ik ook wat eerder toestemming van het thuisfront", voegt hij met een knipoog toe. "Maar hij is helemaal gek van wielrennen, net als ik. Ik had het niet kunnen maken hem thuis te laten."

"Daarnaast won hij de wielersokken van ŠKODA dus we hebben geruild. Ik de sokken, hij mee naar Frankrijk. Ja, dat was zeker de voorwaarde."

Ja, ik wil updates van ŠKODAtours ontvangen via de mail.

Wil je op de hoogte blijven van alle clinics, VIP-plaatsen, startplaatsen en overige activiteiten van ŠKODAtours? Schrijf je dan in via de knop hiernaast.