ŠKODAtours

Wederopstanding van het Franse wielrennen

Nooit eerder stelden de Franse wielerfans de witte trui boven de gele. Maar nu het bijna dertig jaar geleden is dat een Fransman in het geel de Champs Élysées opdraaide, lijkt de opvolger van de grote Bernard Hinault zich eindelijk aan te dienen. In het jongerenklassement.
Terwijl Chris Froome en Alberto Contador vanaf de bank de Tour bekijken en Vincenzo Nibali de zege van 2014 in steen aan het beitelen is, leveren de jonge Fransmannen Thibault Pinot en Romain Bardet een prachtig gevecht in de Alpen. 

Het spel om de witte trui van ŠKODA is er één die om seconden draait tussen de twee renners die te boek staan als de Grote Franse Hoop. Tijdens de eerste twee weken van de Tour toonde beide renners aan de aanval niet te schuwen. In de Alpen zorgden ze er voor dat er van een status quo geen enkele sprake kon en zijn en dwongen zij eigenhandig ook de rest van het peloton op de pedalen.

De Franse krant l'Equipe, de huiskrant van de Tour, zette dit weekeinde de toon. 'Romain Bardet of Thibault Pinot?', kopte het groots op de voorpagina. 'Een rivaliteit om jarenlang van te genieten! Zij zijn de toekomst van het Franse wielrennen en hun rivaliteit is een wedstrijd binnen de wedstrijd.'

"Het is een prachtig gevecht tussen twee jonge Fransmannen", legt de ploegleider van Bardet, Vincent Lavenu, uit. "Daar kijkt het hele land naar. Dit is een rivaliteit die gezond is voor de sport."

In het Village Départ zoemt stilletjes de naam Bernard Hinault rond als het over de jongste generatie gaat. Men vraagt zich niet af of één van de twee de legendarische Breton eindelijk gaat opvolgen, maar wie van de twee dat als eerste gaat doen.

'Romain Bardet of Thibault Pinot?' De kop van l'Equipe gaat verder dan enkel de vraag wie het wit wint. Het is een vraag die Franse wielerliefhebbers jarenlang kan verdelen. En dat is inderdaad goed voor de sport. Niet alleen in Frankrijk.

Ja, ik wil updates van ŠKODAtours ontvangen via de mail.

Wil je op de hoogte blijven van alle clinics, VIP-plaatsen, startplaatsen en overige activiteiten van ŠKODAtours? Schrijf je dan in via de knop hiernaast.