Shimano Neutrale Service

ŠKODA sponsort het Neutrale Service team van Shimano. Zij verzorgen jaarlijks de service bij onder andere De Omloop Het Nieuwsblad, de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race, Rund um den Henninger Turm, 4 Jours de Dunkerque, de ŠKODA Tour de Luxembourg, de wegwedstrijden van de WK (Lissabon, Zolder, Hamilton, Madrid, Salzburg, Stuttgart , Varese en Limburg. Ook bij de olympische wegwedstrijden in Peking en Londen werd de neutrale service verzorgd door Shimano.

Het Neutrale Service Team van Shimano ondersteunt bij de wielerwedstrijden alle ploegen met behulp van haar ŠKODA wagens. De neutrale voertuigen zijn toegerust met reservefietsen en zowel wielen als onderdelen van Shimano, waardoor ze ter plekke alle coureurs zo snel mogelijk hulp kunnen bieden.

De meeste topteams rijden namelijk met Shimano-onderdelen, maar ook renners die gebruik maken van Campagnolo kunnen geholpen worden omdat de Shimano-producten zijn afgesteld om op veel verschillende soorten fietsen te passen. Het Neutrale Service team bestaat uit professionele begeleiders: elke auto wordt bemand door een zeer ervaren chauffeur en een vakbekwame mecanicien. Dankzij het team hebben alle wielerploegen in koers de garantie van optimale hulp in minimale tijd.

Naast coureurs en ploegen zijn ook de organisatoren gebaat bij een professioneel werkend neutraal team. De veiligheid in de wedstrijd wordt ermee bevorderd: ploegleiders hoeven immers minder vaak renners te passeren om daar te komen waar assistentie vereist is en de ervaring van het team neutraliseert de gevaarlijke momenten in de koers, wat ook weer belangrijk is voor een gunstig juryrapport!