ŠKODA Rijtraining

ŠKODA en Prodrive organiseren
een leuke en leerzame rijtraining
Profiteer nu van flinke korting.
Schrijf je in en leer je ŠKODA
nog beter kennen.
<< Terug naar alle privileges


Leerzaam en spectaculair

VerrassendŠKODA organiseert speciaal voor jou als ŠKODA-rijder een paar keer per jaar een rijvaardigheidstraining. Met de VerrassendŠKODA Rijvaardigheidstraining beleef je een leerzame en nuttige zaterdag waarbij je jouw ŠKODA nog beter leert kennen!

Leer jouw ŠKODA nog beter kennen

Schrijf je in voor de ŠKODA Rijvaardigheidstraining bij ProDrive
op zaterdag 16 september 2017 (9:00 -13:00 uur, aanvang vanaf 8:30 uur)

De kosten zijn € 99,- incl. BTW. Neem je een bijrijder mee? Die schrijft zich in voor slechts € 26,- inclusief BTW. 

Ontvangstadres

Rijvaardigheidscentrum
Talingweg 120 8218 NX Lelystad

Dit adres vind je ook terug in de boekingsbevestiging.

Programma

Dit begint met een ŠKODA theoriesessie met uitleg over de ŠKODA actieve en passieve veiligheidssystemen. Hier wordt duidelijk dat juist jij als bestuurder een kritische veiligheidsfactor bent. Daarom gaan we je opleiden tot een veilige, bewuste en gevaar herkennende automobilist. De instructeurs van Prodrive die de training verzorgen, hebben bovendien jarenlang ervaring en staan bekend om hun enthousiaste en interactieve manier van lesgeven.

Na de theorie vinden op de baan 3 praktijkonderdelen plaats. Deze worden verdeeld over 3 groepen, zodat er in elk onderdeel voldoende rijtijd is voor de bestuurder en eventuele bijrijder. Voorafgegaan door de basis van goed en veilig autorijden, de juiste zithouding en spiegelafstelling zonder dode hoek.

  De 3 rijtrainingsonderdelen

  Slip & grip in de praktijk: de cirkel van KAMM
  Op de gladde cirkel ervaar je direct het verschil tussen grip en slip en de actieve werking van de diverse tractiecontrolesystemen.
  Remmen en uitwijken op glad wegdek (ESP en ABS beleving)
  Hier maak je kennis met de actieve veiligheidssystemen van je ŠKODA, ABS en ESP, die je als bestuurder ongevallen helpen te voorkomen. Tijdens deze oefening leer je ABS en ESP op de juiste wijze bedienen en de grenzen ervan te leren kennen.

  Ongeval vermijdingsoefening
  Deze oefening maakt je bewust van de relatie tussen snelheid en remafstand. Ondanks alle veiligheidssystemen ligt de verantwoordelijkheid van voldoende afstand houden bij de bestuurder zelf. Middels LED verlichting in het wegdek wordt plotseling een rem- en daarna een uitwijkteken naar links of rechts gegeven. Veilig uitwijken is na dit onderdeel geen probleem meer.