Werkplaatsafspraak
maken

Om je auto in topconditie te houden, is het
recept simpel: regelmatig onderhoud.
Kies voor de ŠKODA-dealer,
dáár is je auto in goede handen.

De ŠKODA-technici van je eigen dealer kennen jouw auto als geen ander, inclusief de fijne kneepjes. Aan hen vertrouw je graag je auto toe als het tijd is voor een grote of kleine onderhoudsbeurt. En wat ook zo handig is: die afspraak kun je hieronder direct maken.

Maak hier je werkplaatsafspraak

Is je auto toe aan een onderhoudsbeurt? Maak dan via de knop hiernaast een afspraak bij één van dé ŠKODA-dealers.

Top 3 veelgestelde vragen over het maken van een werkplaats afspraak

  • Wat kost een onderhoudsbeurt voor mijn ŠKODA?

    In de prijslijst kun je precies opzoeken welke adviesprijzen van toepassing zijn. De prijslijst bevat pakketprijzen. Een pakketprijs betekent dat hierin de benodigde onderdelen en arbeid voor bepaalde vaste werkzaamheden in rekening worden gebracht. Daarnaast kunnen extra werkzaamheden noodzakelijk zijn die aanvullende kosten met zich mee brengen: denk bijvoorbeeld aan het bijvullen van vloeistoffen of het vervangen van remvloeistof of een distributieriem.
  • Wat is het onderhoudsinterval voor mijn ŠKODA?

    Het onderhoudsinterval van je ŠKODA is afhankelijk van het motortype en modeljaar. In principe geldt dat na elke 15.000 kilometer of in ieder geval één maal per jaar een servicebeurt nodig is. Maar voor de meeste ŠKODA’s van na 2001 zit het onderhoudsadvies net iets anders in elkaar. Deze auto’s zijn afgevuld met een speciaal ontwikkelde oliesoort; deze vallen onder het Variabele Onderhouds Interval (VOI). Is dat voor jouw ŠKODA het geval, dan herinnert een melding in de auto je tijdig aan de eerstvolgende (te plannen) servicebeurt. Meer informatie hierover is te vinden in het instructieboekje van je auto of op te vragen bij je ŠKODA-dealer.

  • Wat is VOI, en waarom is het bijzonder?

    VOI staat voor Variabele Onderhouds Interval. Het bijzondere is dat auto’s met VOI geen vaste service-intervallen hebben: een speciaal ontwikkelde oliesoort is hiervan de reden. Wanneer er een onderhoudsbeurt noodzakelijk is, is afhankelijk van de omstandigheden waarin en de wijze waarop de auto wordt gebruikt, inclusief de rijstijl. Bij gunstig rijgedrag is dat zelfs tot 30.000 km of 2 jaar. Auto’s met VOI hebben een boardcomputer die het onderhoudsmoment bepaalt.