25% bijtelling

Fiscale bijtelling heeft twee belangrijke componenten: het percentage en de catalogusprijs. Wil je de bijtelling drukken, dan dien je aan één van deze twee knoppen te draaien. ŠKODA helpt daarbij met aantrekkelijke prijsstelling voor alle modellen. Ofwel: ook maximaal voordeel in de 25%-categorie. Hier vind je al onze 25%-modellen.

Waarom zijn er verschillende bijtellingspercentages?

De overheid wil het gebruik van zuinige auto's bevorderen. Om energie te besparen én uitstoot van schadelijke gassen te verminderen. Het gebruik van zuinige auto's wordt aangemoedigd door deze te 'belonen' met een lager bijtellingspercentage.

Bijtelling-wetgeving

Auto's vallen in een bepaalde bijtellingscategorie (4%, 15%, 21% en 25%) op basis van CO2-uitstoot en brandstoftype. Vanaf 1 juli 2012 worden in Nederland de CO2-grenswaarden tot en met 2016 jaarlijks bijgesteld. Ook dit jaar zijn de bijtellingspercentages dus weer aangepast.. Eén ding is heel duidelijk: een schone, zuinige auto betekent een laag bijtellingstarief. Daarmee bespaar je de komende jaren veel geld.

Tabel: CO2-richtlijnen 25 procent bijtelling - 2016

Bijtelling   2016*
  2015* 
25%
  107 en hoger   111 en hoger
* CO2 Uitstoot is weergegeven in gram per kilometer.

Lage netto bijtelling bij ŠKODA

Bij ŠKODA ben je altijd verzekerd van een lage netto bijtelling. Dit komt met name door de gunstige prijs van de modellen. Op de modellenpagina vind je een handige calculator, voer hier eenvoudig jouw gewenste maandbedrag in en je ziet direct de ŠKODA's die daaraan voldoen. Via de knop hieronder kun je direct bekijken welke ŠKODA binnen jouw gewenste maandbedrag past.