Leusden,
27
september
2018
|
16:57
Europe/Amsterdam

250.000ste KODIAQ nieuwe mijlpaal in het SUV-offensief van ŠKODA

250.000ste KODIAQ nieuwe mijlpaal in het SUV-offensief van ŠKODA

  • 250.000ste KODIAQ rolt in Kvasiny van de band
  • ŠKODA bouwt grote SUV wereldwijd in zes fabrieken
  • Dit jaar al meer dan 100.000 KODIAQ-modellen aan klanten afgeleverd
  • Nieuwe sportieve KODIAQ RS viert première op de autosalon van Parijs

ŠKODA AUTO heeft vandaag de 250.000ste KODIAQ geproduceerd in de fabriek in het Tsjechische Kvasiny. ŠKODA's eerste grote SUV, die in de herfst van 2016 zijn première beleefde, heeft er slechts twee jaar voor nodig gehad om het kwart miljoen te halen. De KODIAQ is momenteel een van de meest succesvolle modellen van het Tsjechische merk. Alleen al in de eerste acht maanden van dit jaar leverde ŠKODA meer dan 100.000 exemplaren van de KODIAQ af aan klanten.

Met een productievolume van 250.000 auto’s in zo’n 23 maanden tijd is de ŠKODA KODIAQ uitgegroeid tot een van de belangrijkste pijlers van de Tsjechische autofabrikant. De eerste grote SUV van ŠKODA beleefde zijn wereldpremière in september 2016 in de Berlijnse evenementenlocatie ‘Kraftwerk’. Het publiek kreeg de KODIAQ kort daarna voor het eerst te zien op de autosalon van Parijs. In oktober startte ŠKODA in Kvasiny de productie van het model. Met de KODIAQ introduceerde ŠKODA ook het connectiviteitssysteem ŠKODA Connect, dat nu op vrijwel elk model in het merk standaard is. De 250.000ste KODIAQ is een SPORTLINE-versie in de kleur Staalgrijs. Het jubileumvoertuig wordt afgeleverd bij een klant in Frankrijk.

ŠKODA bouwt de KODIAQ momenteel in zes autofabrieken. Naast de fabriek in de Tsjechische stad Kvasiny, loopt de grote SUV ook van de band in Changsha (China), Nizhny Novgorod (Rusland), Aurangabad (India), Solomonovo (Oekraïne) en Ust-Kamenogorsk (Kazachstan). De eerste grote SUV van het merk wordt geroemd vanwege zijn maximale dagelijkse bruikbaarheid, z’n uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, de uitzonderlijke ruimte, het innovatieve ŠKODA Connect en de state of art hulpsystemen voor veiligheid en comfort.

Met de KODIAQ toonde ŠKODA ook voor het eerst het nieuwe familiegezicht van het merk. Zijn uiterlijk wordt gekenmerkt door de scherpe lijnen die kenmerkend zijn voor ŠKODA, de prominente grille en de opvallende wielkasten. De KODIAQ is de eerste ŠKODA die leverbaar is met een derde zitrij, waarmee tot maximaal zeven passagiers kunnen genieten van het hoogstaande reiscomfort in de grote SUV.

De ŠKODA KODIAQ speelt binnenkort opnieuw een pioniersrol: het is de eerste SUV van het merk die het RS-logo draagt, een tweeletterige verwijzing naar de meest sportieve modellen van ŠKODA. De ŠKODA KODIAQ RS beleeft met zijn krachtige 176 kW (240 pk) motor zijn wereldpremière volgende maand tijdens de Paris Motor Show 2018.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.