Leusden,
09
september
2018
|
11:06
Europe/Amsterdam

4 luxezaken van de SUPERB Clever Edition

Samenvatting

Van luxe, ruimte en comfort heb je nooit te veel, bewijst de ŠKODA SUPERB. De Clever Edition is een tijdelijk actiemodel dat heel rijk is uitgerust. Deze vier begeerlijke luxezaken zijn bij de prijs inbegrepen.

Er valt een heleboel te vertellen over de standaarduitrusting van de ŠKODA SUPERB Clever Edition. Zo is de ideale zaterdag-auto gebaseerd op de luxueuze Ambition Business en aangevuld met 17-inch lichtmetalen wielen, verkeersbordherkenning, een elektrische bedienbare achterklep én een panoramisch schuif-/kanteldak van glas. Bovendien is de ŠKODA SUPERB Clever Edition leverbaar als Hatchback en als Combi en profiteer je van 1870 euro voordeel.

1. Goed zicht met geavanceerd licht

Je hoeft niet vele tienduizenden kilometers per jaar te rijden, om de voordelen van geavanceerde koplampen in te zien. De lichtopbrengst van de bi-xenon koplampen is groter, net als de reikwijdte. Ze hebben AFS, wat staat voor Adaptive Frontlight Systeem, waardoor de lichtbundels worden afgestemd op de snelheid van de auto en de weersomstandigheden. Bovendien bezorgen de heldere, strak ontworpen koplampen de ŠKODA SUPERB een hoogwaardige uitstraling. Over verlichting gesproken: de auto schijnt je ’s ochtends bij zodra je de portieren ontgrendelt (Leaving Home) en ’s avonds nadat je bent uitgestapt (Coming Home). Zit je dan nog om licht verlegen: in de bagageruimte vind je een handige draagbare LED-zaklamp.

2. Reis veilig met extra airbags

Alle nieuwe auto’s hebben airbags. Dat is verplicht. De bestuurder heeft er één en de bijrijder ook. Er hangen gordijnairbags langs de ramen er en zitten zijairbags voorin. Tot zover niets bijzonders. In de ŠKODA SUPERB worden de bestuurder en de passagiers op de achterbank echter extra goed beschermd, met aanvullende airbags: een knie-airbag voor de bestuurder en zijairbags áchterin. Een veilig idee. Dat kan ook gezegd worden van Front Assist: een radar meet de afstand tot de voorligger en remt zo nodig automatisch af.

3. Er warmpjes bij zitten

Zomer. Herfst. Winter. Lente. Elk seizoen heeft zijn eigen weersomstandigheden. In de zomer zorgt Climatronic met 2 klimaatzones voor verkoeling. Net als het koude drankje in het gekoelde handschoenenvak. In de herfst zet de regensensor de ruitenwissers steeds vaker automatisch aan. Dan wordt het ook vroeg donker. Gelukkig verlichten de mistlampen de bochten en de eerdergenoemde bi-xenon koplampen de weg. In de winter zit je er warmpjes bij dankzij (daar is-ie weer) de Climatronic met 2 klimaatzones. En niet te vergeten de verwarmde voorstoelen, buitenspiegels en ruitenspoeierkoppen. Als vervolgens eindelijk de Nederlandse lente begint, is het een geruststellende gedachte dat in beide voorportieren een paraplu zit. De ŠKODA SUPERB Clever Edition wordt geleverd met 2 plu’s.

4. Altijd verbonden

Eén inch is gelijk aan 2,54 centimeter. Het 8-inch touchscreen van het Amundsen-navigatiesysteem heeft dus een diameter van liefst 20 centimeter. Op het forse beeldscherm plan je je route, wissel je van (digitaal) radiostation en bel je handsfree met vrienden. Via de draadloze internetverbinding ontvang je online verkeersinformatie, kun je vooraf geplande routes importeren en het actuele weerbericht opvragen. Onder de noemer ŠKODA Connect vallen ook Care Connect en Emergency Call: een pech- en infoknop in de auto.

 

Prijzen voor de ŠKODA SUPERB Clever Edition beginnen bij 36.390 euro. Daar zijn alle bovengenoemde luxezaken bij inbegrepen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) Genoemde consumentenadviesprijzen gelden vanaf 1 augustus 2018 en zijn inclusief BTW, BPM, rijklaarmaakkosten, recyclingbijdrage en leges. Zie voor kosten en verkoopinformatie skoda.nl.