Leusden,
13
november
2020
|
07:00
Europe/Amsterdam

4 redenen om toch winterbanden te nemen

4 redenen om toch winterbanden te nemen

Samenvatting

Je rijdt nu minder kilometers dan normaal. Maar als je de auto pakt, dan is het belangrijk dat-ie jou en je gezinsleden betrouwbaar en veilig naar de plaats van bestemming brengt. Winterbanden spelen daarbij een essentiële rol.

Het is een riskante gok om de hele winter op zomerbanden te blijven rijden. Je hoopt dat vrieskou en sneeuw uitblijven, en aan ijzel moet je helemaal niet denken. Maar wat nu als we een ouderwets koude winter krijgen? Ga je dan toch de weg op, met risico op glijpartijen en andere gevaarlijke situaties? Is dit jaar niet al uitdagend genoeg geweest? Gun jezelf de stressvrije oplossing.

1. Winterbanden zijn veiliger dan zomerbanden

Bij lage temperaturen, sneeuw en ijs presteren winterbanden beter dan zomerbanden. Dankzij de zachtere rubbersamenstelling zijn ze beter bestand tegen de vrieskou en bieden ze meer grip. Die grip is nodig is om je auto veilig te laten rijden en krachtig te laten remmen. Ook op een droge weg staan auto’s met winterbanden bij lage temperaturen eerder stil dan auto’s met zomerbanden.

Kijk eens goed naar een winterband en je ziet dat het profiel anders is. Er zijn een heleboel groeven, inkepingen en andere openingen aangebracht om sneeuw en water af te voeren. De honderden lijntjes in het loopvlak zijn maar klein, toch maken ze een wereld van verschil op het gebied van grip en veiligheid.

2. Winterbanden zijn verplicht in Duitsland

Op dit moment ben je niet van plan om naar Duitsland te gaan. Maar dat kan veranderen. Misschien plotseling of uit noodzaak. Dan ben je blij dat er winterbanden onder je auto zitten, want bij winterse omstandigheden zijn ze verplicht in Duitsland en veel andere Europese landen. Let daarbij op het vereiste sneeuwvlokjessymbool; de aanduiding M+S voldoet niet als kwalificatie voor winterbanden.

In Nederland zijn winterbanden trouwens niet verplicht, maar wel de veiligste keuze. De ANWB adviseert iedereen die zijn auto in de winter dagelijks gebruikt, te kiezen voor winterbanden.

3. Je bent nu precies op tijd voor winterbanden

Waarschijnlijk heb je al een keer moeten krabben, dus je weet: de winter komt eraan. Dit is hét moment om glühwein of warme chocolademelk in te slaan, een afspraak te maken bij de dealer voor een ŠKODA Wintercheck en om je zomerbanden om te wisselen voor winterbanden. Daarbij kan de ŠKODA Dealer je natuurlijk ook van dienst zijn. Plan vandaag eenvoudig online een afspraak in, want dan heb je er de hele winter plezier van. Kom je later, dan kan het gebeuren dat bepaalde banden tijdelijk niet leverbaar zijn. 

4. Je krijgt korting op wintersets

ŠKODA heeft verschillende wintersets in de aanbieding. Zo’n set bestaat uit vier lichtmetalen velgen inclusief winterbanden. De actieprijzen variëren van 545 tot 1745 euro, afhankelijk van het type velg en de bandenmaat. Met een CITIGO of FABIA ben je het goedkoopst uit, de kostbaarste set is de forse 18-inch Triton-velg voor de KODIAQ. 

Een wielenset is trouwens eenvoudiger te wisselen dan een losse bandenset. Dat zie je terug in de wisseltarieven: de ŠKODA Dealer rekent 39 euro voor het wisselen van een wielenset en 89 euro voor een losse bandenset. Voor 50 euro meer verzorgt de dealer ook de opslag en het transport van jouw banden. Wil je de banden zelf opslaan? Bekijk dan onze bewaartips.

Lees ook: Maak je ŠKODA winterklaar met 6 Simply Clever-tips

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.