Leusden,
29
april
2021
|
07:00
Europe/Amsterdam

5 redenen om de ENYAQ iV zelf te bekijken bij de dealer

5 redenen om de ENYAQ iV zelf te bekijken bij de dealer

Samenvatting

De ENYAQ iV staat nu bij de ŠKODA-dealer en jij bent van harte welkom. Hier zijn vijf stoere, fraaie en handige eigenschappen van de elektrische SUV die je met eigen ogen wilt bekijken.

Waarschijnlijk weet je al het een en ander van de ŠKODA ENYAQ iV. Je hebt de brochure gelezen, de auto samengesteld met de configurator of de video’s van de Nederlandse autopers bekeken. Nu komt het moment suprême: de ENYAQ iV in het echt zien!

Om de ENYAQ iV zelf te ervaren, kun je contact opnemen met een ŠKODA-dealer in de buurt of simpelweg online een proefrit inplannen. Doe dat tijdens kantooruren en de dealer neemt binnen 30 minuten contact met je op om jouw proefrit te bevestigen. Waarom zou je dit doen?

1. Om je te vergapen aan het imposante design

De ENYAQ iV is een grote auto. Die conclusie zul je zelf ook trekken. Tussen de stoere koplampen zie je de prominente grille. De lamellen zijn gesloten, want de elektrische SUV heeft geen verbrandingsmotor die gekoeld hoeft te worden. En moet je die lichtmetalen wielen eens zien! Hij staat standaard op 19 inch en je kunt upgraden tot maar liefst 21 inch. De laatste keer dan je zo’n grote cirkel zag, zaten er vier poten onder en stond je ontbijtbord erop. In combinatie met de scherpe lijnen en harde vouwen is de ENYAQ iV boven alles een krachtige verschijning.

2. Om de been-, hoofd- en bagageruimte te ervaren

Neem plaats in de ENYAQ iV en je zult goedkeurend opmerken dat je veel been- en hoofdruimte hebt. Zelfs als je kiest voor het optionele panoramadak, blijft je kruin ver verwijderd van het plafond. De riante binnenruimte heb je te danken aan het MEB-platform. Bij deze nieuwe bodemplaat voor volledig elektrische auto’s zitten alle accu’s onder de vloer. Opgeruimd staat netjes en dankzij de vlakke vloer kan ook de middelste passagier zijn voeten kwijt. Bovendien bevordert het lage zwaartepunt de wegligging. De kofferbak is groot en heeft een inhoud van 585 tot 1.710 liter. 

3. Om te spelen met ŠKODA’s grootste touchscreen ooit

Je wijsvinger gaat automatisch naar het centrale touchscreen. Dat is vrijstaand, heeft haarscherpe graphics en toont je allerlei icoontjes waarop je wilt drukken. Met een beeldformaat van 13 inch of 33 centimeter is het ŠKODA’s grootste touchscreen ooit. Het staat pontificaal op het dashboard, zodat de bijrijder er ook goed bij kan. Als bestuurder hoef je niet alle pixels te delen: achter het stuur zit een compact maar duidelijk scherm waarop de snelheid, het rijbereik en de navigatie-instructies verschijnen.

4. Om een beeld te krijgen van de interieurstijlen

ŠKODA doet iets nieuws bij het samenstellen van de ENYAQ iV: jou laten kiezen uit vijf interieurstijlen. Wat moet je je daarbij voorstellen? Natuurlijk staan er foto’s en beschrijvingen in de prijslijst, maar het is slim om een keer te gaan proefzitten. Vraag aan de dealer in welke interieurstijl je zit en bepaal voor jezelf of je blij bent met die kleuren en materialen. Weet dus dat er vijf variaties mogelijk zijn. Een knoop die je sowieso moet doorhakken is: stof of leer. 

5. Om alle Simply Clever-oplossingen te ontdekken

Zodra je beseft dat het met het design, de ruimte en de techniek van de ENYAQ iV wel goed is, ontdek je zijn vele Simply Clever-oplossingen. Zoals het opbergvak voor twee telefoons onder het dashboard, de bekerhouder die is berekend op grote en kleine drankjes en de Jumbo Box tussen de voorstoelen. Maar hij is ook leverbaar met typische EV-handigheidjes zoals een kabelreiniger, een afwasbare opbergtas voor het laadsnoer en de laadopeningbeschermer. Die beschermt de laadpoort en de laadstekker tegen regen en sneeuw en voorkomt dat ze vastvriezen.

ENYAQ iV met lage bijtelling of private lease

Nog een reden om ŠKODA’s eerste elektrische SUV bij de dealer te bekijken, is om het financiële plaatje door te spreken. Laat je informeren over de 12% fiscale bijtelling of over de mogelijk om de ENYAQ iV te private leasen. Vraag ook naar de ruime voorraad First Edition-modellen. Die zijn extra compleet uitgevoerd en snel leverbaar. 

Lees ook: ENYAQ iV: nu te rijden bij de ŠKODA-dealer

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.