Leusden,
08
december
2021
|
10:25
Europe/Amsterdam

5 veiligheidssterren voor FABIA in Euro NCAP-tests

5 sterren voor FABIA in Euro NCAP-tests

  • ŠKODA FABIA: één van de veiligste auto’s in zijn klasse 
  • FABIA vervolgt ŠKODA’s topscorereeks in veiligheid
Samenvatting

Topscores voor de vierde-generatie ŠKODA FABIA! Het nieuwe instapmodel van ŠKODA behaalde in een botsproef van de onafhankelijke crashveiligheidsorganisatie Euro NCAP de maximale score van vijf sterren. Met 78 procent van het totaal aantal te behalen punten schaart de FABIA zich bij de veiligste auto’s in zijn klasse en vervolgt hij ŠKODA’s topscorereeks, ondanks de nog strengere criteria die Euro NCAP in 2020 doorvoerde. Sinds 2008 heeft elk van de 14 geteste ŠKODA-modellen de maximale veiligheidsscore behaald.

“De vijf-sterren veiligheidsscore voor de nieuwe FABIA onderstreept nogmaals onze focus op de veiligheid van onze klanten en die van medeweggebruikers,” aldus Johannes Neft, bestuurslid van ŠKODA AUTO voor technische ontwikkeling. “We zijn er trots op dat sinds 2008 elk nieuw ŠKODA-model de hoogste veiligheidsscore heeft behaald. Sinds de nieuwe, nog strengere tests werden geïntroduceerd is de FABIA al het tweede model dat die prestatie heeft geleverd. Omdat de FABIA op het MQB-A0-platform van de Volkswagen Groep is gebaseerd, kunnen we nu tal van veiligheidsfeatures en rijassistentiesystemen uit hogere autosegmenten in de FABIA aanbieden, waarmee we het veiligheidsniveau van dit model nog verder verhogen.”

De nieuwe FABIA gooide hoge ogen in de uitgebreide bots- en veiligheidstests van Euro NCAP. Het compacte model ontving 85 procent van het maximale aantal punten voor de bescherming van volwassenen en 81 procent voor de veiligheid van inzittende kinderen. Waarmee hij op deze gebieden uitstekend presteerde. 

Omvangrijke veiligheidsuitrusting

De nieuwe FABIA wordt geleverd met maximaal negen airbags inclusief een knie-airbag voor de bestuurder. Zijairbags achterin zijn voor dit model voor het eerst optioneel leverbaar. ISOFIX- en Top Tether-bevestigingen voor het veilig installeren van kinderstoeltjes zijn standaard aan boord op de buitenste zitplaatsen achterin en optioneel ook te bestellen op de voorpassagiersstoel. 

Het MQB-A0-platform dat aan de basis van de FABIA ligt - met bijna 80 procent van alle componenten vervaardigd van extra sterk staal - biedt niet alleen een zeer torsiestijve carrosserie, maar ondersteunt voor het eerst ook de integratie van zeven geavanceerde rijassistentiesystemen. Een voorbeeld is Travel Assist, dat Adaptive Cruise Control (ACC) en verkeersbordherkenning met elkaar combineert en in lengterichting en zijwaarts automatisch ondersteuning biedt. Andere features zijn onder andere Front Assist met anticiperende voetganger- en fietserbescherming. Om het parkeren nog gemakkelijker te maken, kunnen klanten optioneel ook kiezen voor Manoeuvre Assist en een achteruitrijcamera. 

De nieuwe ŠKODA FABIA is leverbaar vanaf € 20.290* of € 339** per maand via ŠKODA Private Lease.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie https://www.skoda.nl/. 

** ŠKODA Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Pon Financial Services B.V. Getoonde tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 48 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen.