Leusden,
04
oktober
2020
|
07:00
Europe/Amsterdam

7 keer je buren jaloers maken met de ENYAQ iV

7 keer je buren jaloers maken met de ENYAQ iV

Samenvatting

Als vliegen op stroop: de buren vinden straks jouw nieuwe ENYAQ iV mateloos fascinerend omdat de auto op stroom rijdt, er opvallend uitziet en een prachtig interieur heeft. Precies de redenen waarom jij hem gekocht hebt.

De ENYAQ iV is na de CITIGO-e iV de tweede volledig elektrische auto van ŠKODA. Natuurlijk is hij ruim en zit hij vol met Simply Clever-oplossingen. Maar als de buren nieuwsgierig naar je nieuwe ŠKODA ENYAQ iV komen kijken, kun je hen met nog veel meer zaken jaloers maken.

1. De ENYAQ iV heeft een grille met 130 LED-lampen

Wie kan nou zeggen dat zijn auto een grille met ‘Crystal lighting’ heeft? De voorgrille van de ENYAQ iV wordt verlicht door 130 LED-lampjes. Die blijven even branden als je bent uitgestapt, zodat je in het donker niet in een plas stapt, of op de tast het slot van je voordeur moet zoeken. Crystal lighting is tegen meerprijs te bestellen voor de ENYAQ iV 80.

2. De ENYAQ iV kan gewoon een caravan trekken

Leuk, zo’n elektrische SUV, maar wat moet je doen als je met de caravan op vakantie wilt? Je buurman zal misschien beweren dat elektrische auto’s geen aanhanger kunnen trekken. Dat is bij sommige elektrische auto’s ook zo, maar niet bij de ŠKODA ENYAQ iV. Die mag gewoon een vouwwagen, boedelbak of caravan trekken, met, afhankelijk van je batterijen, een gewicht van minimaal 1.000 tot maximaal 1.200 kilo. Als je kinderen vragen of je hen wilt verhuizen, hoef je ze met deze elektrische ŠKODA niet teleur te stellen! 

 

3. Korter dan een OCTAVIA, ruimer dan een KODIAQ

De ŠKODA ENYAQ iV is 4.649 millimeter lang. Daarmee is hij iets korter dan de ŠKODA OCTAVIA, die 4.689 millimeter meet. Maar dat betekent niet dat je inlevert op ruimte, integendeel! De ENYAQ iV biedt zelfs nog meer bewegingsvrijheid dan de KODIAQ – ŠKODA’s grootste SUV. De passagiers op de achterbank hebben veel beenruimte en rusten hun voeten op een vlakke vloer. Zo is het allesbehalve een straf om in het midden te zitten.

 

4. Het grootste touchscreen van alle ŠKODA’s

Het touchscreen in het midden van het dashboard is de grote blikvanger van het interieur. Het heeft een diameter van 13 inch (33 centimeter), wat betekent dat het touchscreen van de ŠKODA FABIA er vier (!) keer in past. Van alle ŠKODA’s heeft de ENYAQ iV daarmee het grootste beeldscherm. Eronder zit een rij fysieke schakelaars waarmee je gemakkelijk van rijprogramma wisselt, het menu van de klimaatregeling opent of de handige parkeerassistent Park Assist inschakelt.

 

5. De ENYAQ iV is altijd online

ŠKODA heeft speciaal voor de ENYAQ iV een app ontwikkeld. Dat is handig, want zo kun je veel zaken op afstand bedienen. Zo zie je op je telefoon of de accu van de auto al is opgeladen. In de winter verwarm je de auto vast voor als hij nog aan de laadpaal staat. Dat scheelt weer stroom, zodat je nog meer elektrische kilometers kunt maken! Maar ook in de auto profiteer je van de online-functies: heb je honger, dan kun je de auto via een stemcommando opdracht geven om je naar een Franse bistro, pizzeria of Chinees restaurant te navigeren. Of naar het dichtstbijzijnde laadstation.

 

6. Je kiest de interieursfeer die bij je past 

Je kunt de ŠKODA ENYAQ iV naar eigen smaak inrichten met vijf verschillende interieur designs: Loft, Lodge, Lounge, Suite en EcoSuite. Bekijk de verschillen in de brochure van de ENYAQ iV. Bij elke uitvoering zijn andere materialen in het interieur gebruikt en is ook de interieurverlichting anders. In de Lodge-uitvoering is de stoelbekleding bijvoorbeeld voor 60 procent gemaakt van gerecyclede petflessen en voor 40 procent van wol. Kies je voor leer, dan is het fijn om te weten dat voor het looien geen chemicaliën zijn gebruikt, maar een extract van olijfboombladeren.

 

7. En waar is toch die ijskrabber?

Wie ŠKODA rijdt, houdt van handigheidjes. Zoals de standaard ijskrabber, die meestal bij de tankdop verborgen zit. De elektrische ENYAQ iV heeft natuurlijk geen tankdop, maar dat betekent niet dat je het zonder ijskrabber moet stellen. Die zit nu in de achterklep. Andere Simply Clever-oplossingen vind je in het ŠKODA iV-pakket: een laadopeningbeschermer bedoeld tegen regen en sneeuw, een laadkabeltas en een kabelreiniger, zodat je altijd een schone kabel hebt.

Lees ook: Elektrische ŠKODA ENYAQ iV nu te bestellen

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.