Leusden,
10
juli
2021
|
07:00
Europe/Amsterdam

7 Simply Clever-tips voor een succesvolle zaterdagklus

7 Simply Clever-tips voor een succesvolle zaterdagklus

Samenvatting

Zaterdag is de leukste dag van de week. Er moet van alles en nog wat gebeuren en daarbij komt je auto goed van pas. En als ŠKODA-rijder kun je gratis een ŠKODA Boedelbak lenen.

Zaterdag is een dag vol uitdagingen. Jij wilt veel dingen gedaan krijgen, net als de rest van Nederland. Met zoveel doorpakkers in touw, is het op zaterdag vaak druk bij verhuurbedrijven, bouwmarkten en milieustraten. Jij laat je hierdoor niet uit de weg slaan. Sterker nog, met onze tips tackel je elke hindernis en maak je er een leuke dag van. Fijne zaterdag!

1. Gebruik een ŠKODA

Nogal wiedes dat wij je aanraden om een ŠKODA te gebruiken, maar ŠKODA bouwt nu eenmaal de beste zaterdagauto’s. Ga maar na: onze modellen zijn praktisch, ruim, veilig en hebben een grote kofferbak. Wij zijn er voor de Zaterdagfamilies die sportief doen met vrienden, helpen verhuizen en chauffeur van de kinderen spelen. Bekijk welk ŠKODA-model bij jou past. Bijvoorbeeld de vernieuwde KODIAQ: onze grote SUV met plek voor zeven en een trekgewicht tot 1.800 kilo.

2. Ga slim met je tijd om

Er zitten maar 24 uren in een zaterdag, dus je moet slim met je tijd omgaan. Sta vroeg op en probeer de drukte voor te zijn als je afhankelijk bent van winkels, magazijnen of afhaalbalies. Als je van plan bent te gaan klussen, kun je beter de avond ervoor alvast inkopen doen. Veel bouwmarkten zijn op werkdagen tot 21.00 uur open.

Probeer niet te veel klussen in één zaterdag te proppen. Alles duurt langer dan je denkt en als je niet oppast, ben je de hele dag aan het haasten. Neem liever wat minder hooi op je vork, werk op je eigen tempo en doe het in een keer goed.

3. Vraag hulp en maak het gezellig

Jij bent de garage aan het opruimen en gaat rommel naar de milieustraat brengen. Dat kún je alleen doen, maar het is makkelijker en gezelliger om de klus samen te tackelen. Dan gaat het in- en uitladen van de auto sneller en is het geen ramp als je 10 minuten in de rij staat bij de milieustraat. Samen meezingen met de radio of tegen elkaar opbieden wie de doorgezakte tuinstoelen met de grootste boog in de recyclecontainer werpt.

Wist je trouwens dat 7 op de 10 Nederlanders samen klussen? Dat heeft drie grote pluspunten: de klus is sneller klaar, het is gezelliger en twee weten meer dan één. De populairste klushulp van jonge klussers is hun vader. Lief hè?

 

4. Bescherm je ŠKODA

Als ŠKODA-rijder doe je er verstandig aan om je auto te beschermen. Tuinpalen met splinters, keukentrapjes met scherpe randen en fietsen met vet aan de ketting, hebben het op de bekleding van je auto gemunt. De vloer van de kofferbak en de bovenkant van de achterbumper zijn de grootste risicogebieden. Lees voor tips ons bericht over het beschermen van je ŠKODA.

Weet je al welke kofferbakmat of -schaal je nodig hebt om je ŠKODA voor te bereiden op zijn weekendbestaan als miniverhuiswagen? Klik dan meteen door naar de webshop van ŠKODA.

5. Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding helpt je om alles uit de zaterdag te halen. Ga je naar een winkel waar je nog nooit geweest bent? Zet het adres alvast in het navigatiesysteem. Ga je naar de bouwmarkt? Bedenk op welke afdeling je spullen liggen. Voor een doos schroeven of een pot verf hoef je niet lang te zoeken, maar in welk schap ligt de reparatiekit voor dakgoten? Vraag dit direct bij binnenkomst aan iemand van de servicebalie.

Ga je op zaterdag naar het verhuurbedrijf voor een behangafstomer of een tegelknipper, reserveer die dan vooraf op hun website en dubbelcheck wat je allemaal moet meebrengen. Zijn een legitimatiebewijs en een pinpas voldoende?

6. Leen de gratis ŠKODA Boedelbak

Dat lees je goed: als jij een ŠKODA-rijder bent, kun je gratis de ŠKODA Boedelbak lenen. Een handige hulp voor de zaterdag. Dit kan bij zes dealerbedrijven in Nederland – bekijk de beschikbaarheid. Hoewel zaterdag de ideale klusdag is, mag je de boedelbak ook doordeweeks lenen. Kijk in de kleine lettertjes of jouw ŠKODA Dealer om een borg vraagt – dat is gebruikelijk.

7. Zorg voor verkoeling en versnaperingen

Als je druk in de weer bent op een zomerse zaterdag, breekt het zweet je al snel uit. Met de airco van je ŠKODA koel je snel af, maar je moet ook genoeg drinken. Regelmatig wat eten is essentieel om de lol erin te houden. Dat sluit aan op de tip om slim met tijd om te gaan. Soms moet je pauze houden, zodat je er vervolgens met hernieuwde energie tegenaan kunt.

Lees ook: Opladen en inladen! Zoveel kofferruimte heeft de ENYAQ iV